concept-pic-science

טיפול ראשון מסוגו בעולם לחולי טרשת נפוצה ו- ALS, בעזרת תאי גזע ממח העצם, פותח בביה"ח הדסה בירושלים.

חוקרים מהממרכז הרפואי הדסה בירושלים פיתחו טיפול חדשני לטרשת נפוצה. במסגרת הטיפול הוחדרו לנוזל השדרה של חולי טרשת נפוצה ו- ALS תאי גזע שנלקחו ממח העצם של החולה והצליחו להביא לשיפור במצבם של החולים.

ביה"ח הדסה בירושלים מדווח על פריצת דרך בטיפול בטרשת נפוצה וב- ALS, מחלות קשות של מערכת העצבים שעד היום לא נמצא להן מרפא.

הטיפול שפותח בביה"ח הדסה נמצא בשלב מחקרי ונוסה עד כה ב-25 חולי טרשת ו- ALS. במסגרת המחקר גילו פרופ' דימיטריוס קרוסיס, נוירולוג בכיר בהדסה ומנהל המרכז החדש לטרשת נפוצה, בשיתוף עם אוניברסיטת אתונה ופרופ' שמעון סלוין, לשעבר מנהל המחלקה להשתלת מח עצם והמעבדה להשתלת מח עצם בהדסה כי ניתן לבודד תאי גזע ממח העצם של החולה ובתהליך מיוחד להגדיל את מספרם עד ליותר מ- 50 מיליון. לאחר מכן מושתלים התאים בהליך דיקור מותני לתוך נוזל השדרה של החולה, המשמש כתורם עבור עצמו. התאים המושתלים מסומנים לצורך מעקב ובדיקה שאכן הגיעו ליעדם בגוף החולה.

בהודעה שפורסמה ע"י המרכז הרפואי הדסה אומר פרופ' קרוסיס, "המחקר שלנו כלל, בשלב ראשון, בדיקת יעילותם של תאי גזע בחיות מעבדה, ומצא כי תאי גזע ממח העצם יכולים להפחית את הפגיעה המוחית ולשפר את תפקוד החיות". פרופ' קרוסיס ערך בשנתיים האחרונות ניסוי קליני בקרב חולים הסובלים מטרשת נפוצה ו-ALS. עפ"י הדיווח אומר פרופ' קרוסיס כי "רוב החולים שעברו את התהליך, מדווחים על שיפור במצבם".

ביה"ח הדסה מוסר כי במדינת ישראל ישנם 3000- 4000 חולי טרשת נפוצה, אשר כשליש מהם מטופלים בהדסה, המשמש כמרכז טיפול גם לחולים רבים מרחבי העולם. טרשת נפוצה הינה מחלה דלקתית התוקפת את מערכת העצבים המרכזית. אצל חולי טרשת נפוצה המערכת החיסונית פוגעת בחלבוני מעטפת העצבים במוח וכתוצאה מכך נגרמת פגיעה במערכת העצבים במספר רמות ומתפתח ליקוי תפקודי במספר מערכות נוירולוגיות: תחושה, מוטוריקה, שיווי משקל, מערכת הסוגרים וראייה. "המחלה מתחילה לרוב בגילאים 20-40 ויכולה להימשך 30 שנה ויותר, ולכן חשיבות המרכז שפתחנו הינה בליווי החולה לאורך השנים", אמר פרופ' תמיר בן-חור, מנהל המחלקה הנוירולוגית בהדסה.


המאמר המקורי הופיע באתר http://www.hadassah.org.il/Hadassa

שותפים עסקים   מקבוצת טבורית
clal-briut tarya cord blood   logotaburitlogo-taburiton