רובין בליית פרש מעבודתו כמנהל ויצא לגמלאות בגיל 55 הוא ציפה לעתיד רגוע ושמח בשכונת מגוריו הרפורד בבריטניה. הוא חלה בסרטן תאי הפלסמה של הדם וטופל באמצעות תאי גזע

בניגוד לציפיות, הוא מצא עצמו בטיפולים רפואיים אינטנסיביים ב- 3 בתי חולים, בהתמודדות עם מחלת המיאלומה הנפוצה (multiple myloma), סרטן תאי הפלסמה של הדם.
זה התחיל עם כאבי גב והסתיים בהשתלת תאי גזע אשר הצילה את חייו.

רובין לא ידע דבר אודות תאי גזע והשימוש שלהם והיום הוא מתפעל ואסיר תודה על הדרך שבה הם פועלים. 
קבוצת חברים נאמנה מסכימה עמו. הם כל כך התרגשו מהסיפור שלו והחליטו לארגן מסיבה לגיוס תרומות למען הקרן הבריטית לחקר תאי גזע כאות הוקרה על בריאותו שהשתקמה.

המסיבה נערכה בגן מרשים ואליה הוזמנו 130 אורחים. נתרמו פריטים שונים למכירה פומבית שבסיומה נאספו 11,000 ליש"ט אשר נתרמו לקרן. 
גיל ווקר ממארגני המסיבה: " רק כשאתה כמעט מאבד מישהו שקרוב אליך אתה מבין את החשיבות של ההתקדמות במחקר הרפואי וכל מה שקורה מאחורי הקלעים שנועד להביא את הטיפולים הללו לחולים".

רובין התחיל את הטיפול בכמוטרפיה בבי"ח במקום מגוריו בשכונת הרפורד ואח"כ עבר לבית החולים בבריסטול שם נאספו תאי הגזע שלו. מחצית מתאי הגזע שלו הושתלו בגופו והיתר הוקפאו ונשמרו למקרה הצורך בבי"ח בבאת' לפני כ- 12 שבועות. הוא היה בבידוד במשך 4 שבועות ולאחר מכן חזר לביתו.

"עכשיו אני מרגיש טוב", מספר רובין אשר מקבל עדיין טיפול תרופתי במשך תקופת החלמתו.

במשך תקופת המחלה רובין למד רבות אודות הטיפול העכשווי והפוטנציאלי בתאי גזע והוא משוכנע כי זוהי הטכנולוגיה הרפואית של העתיד.

עבודות מחקר רבות מתבצעות כיום בתחום וישנה תקווה כי באחד הימים ניתן יהיה לרפא באמצעות תאי גזע גם מחלות קשות כגון אלצהיימר ופרקינסון.

דויד מקאולי, מנהל הקרן הבריטית לחקר תאי גזע אומר שהם מאוד התרגשו לקבל את התרומה של 11,000 ליש"ט שנאספה ע"י החברים של רובין. "אנו אסירי תודה גם על חלקם בעזרה לאחרים להבין טוב יותר את החשיבות של תאי הגזע."

"חשוב מאוד שאנשים ידעו כי טיפולים בתאי גזע אינם רק תקווה לעתיד, אלא שהם מבוצעים בהצלחה גם היום באופן מעשי. זה תמיד מספק לפגוש את אלו ששמחים לתמוך באפליקציות עתידיות", הוא מסכם.

הדפסה