הדפסה
מחקר חדש שנערך בשיתוף פעולה בין חוקרים סינים ואמריקאים מצביע על כך שטיפול בתאי גזע מדם טבורי יכול לשפר את התפקוד ואיכות החיים של חולי אטקסיה - מחלה ניוונית חשוכת מרפא של מערכת העצבים.

כתב העת Journal of Translational Medicine מדווח על ניסוי במסגרתו 30 חולים באטקסיה תורשתית הראו שיפור משמעותי מבחינה סטטיסטית בתפקוד ובאיכות החיים, לאחר שטופלו בשילוב של תאי גזע מדם טבורי ופיזיותרפיה.

המחקר נערך במרכז הרפואי ננשאן המסונף למרכז האקדמי גואנגדונג שבסין בשיתוף עם חברת Beike Biotechnology, מן החברות המובילות בסין במחקר בתאי גזע ורפואה רגנרטיבית, יחד עם חברת הביוטק Medistem מקליפורניה. המחקר המלא זמין באתר http://www.translational-medicine.com/.

שנגקין יה, מנכ"ל חברת Beike Biotechnology אומר: "זהו המחקר הראשון שמתפרסם על ההשפעות של תאי גזע על חולי אטקסיה תורשתית. התוצאות אמורות להיות מעודדות עבור אלו הסובלים מהמחלה. בעזרת השילוב בין הטיפול בתאי גזע מדם טבורי והפיזיותרפיה הראו משתתפי המחקר שיפור משמעותי ומתמשך. אנו חשים אופטימיות זהירה כי מחקרים נוספים יאוששו ויאשרו את המסקנות שלנו לגבי יעילות הטיפול ובטיחותו".

 

אטקסיה תורשתית היא מחלה הפוגעת במערכת העצבים המתאפיינת בניוון של החלק במוח המכונה "המוח הקטן" (cerebellum), גזע המוח, או חוט השדרה. המופעים השונים של המחלה כוללים מגוון  ליקויים תפקודיים שמתבטאים בדיבור, הליכה, בליעה ותפקודים פיזיים נוספים. נכון להיום זוהי מחלה חשוכת מרפא.

תומס איצ'ים, מנכ"ל חברת Medistem האמריקאית, אמר: "תוצאות מחקר חדש זה מוסיפות לידע המחקרי המצטבר המצביע על יעילות הטיפול בתאי גזע ומספק תקווה לפוטנציאל עתידי גדול אפילו יותר. המחקר מהווה צעד חשוב, הן לקהילת החוקרים והן לקהילת המטופלים".

במהלך המחקר, קיבלו המטופלים בין 4 ל- 6 טיפולים בתאי גזע מדם טבורי בעירוי תוך ורידי, או על ידי ניקור מותני או צווארי ועברו טיפול פיזיותרפיה בן 30 דקות פעמיים ביום. המחקר מסכם כי "בנוסף לאפקט הראשוני שהובחן בחלק מן המטופלים, השיפור המדיד בתסמינים היה יציב ונמשך לכל אורך תקופת המחקר, כפי שנצפה באיסוף מידע חוזר שנעשה על קבוצה מן המטופלים". מחברי המחקר המליצו על המשך ביצוע מחקרים קליניים מבוקרים כפולי סמיות במטרה לאשר את היעילות והבטיחות של הטיפול והשפעתו לטווח הארוך.

לכתבה המלאה:
New Study Finds Cord Blood-derived Stem Cell Treatments Improve Ataxia Patients' Functionality and Quality of Life