הזרקה בודדת של תאי גזע שיפרה באופן משמעותי את הסימפטומים של מחלת הפרקינסון אצל קופים וסוללת את הדרך לטיפולים בבני אדם הסובלים מהמחלה באמצעות תאי גזע.

דר' ריצ'ארד סידמן מהמכון הרפואי הרווארד בבוסטון בארה"ב וצוות המחקר שלו יצרו את הסימפטומים של מחלת הפרקינסון אצל קופים אפריקאים ע"י הזרקה של כימיקל אשר פוגע בנוירונים שיוצרים דופמין- נוירוטרנסמיטר החיוני לשליטה בתנועות.
לאחר מכן הזריקו למוחם של הקופים תאי גזע עצביים מבני אדם. חודש לאחר הטיפול הקופים הראו התאוששות מרשימה.

"הם יכלו לעמוד, ללכת, לאכול לבד, וחזרו לחיים עצמאיים", סיפר סידמן.

לאחר תקופה של 4 חודשים, מצבם של בעלי החיים החל להתדרדר, כנראה משום שתאי הגזע הותקפו ע"י מערכת החיסון של הקופים. אולם, הם היו הרבה יותר בריאים מאשר קופים שלא עברו את הטיפול.

החוקרים הופתעו לגלות כי תאי הגזע שהושתלו הגנו על תאי המוח מפני התדרדרות נוספת, ולא החליפו את התאים הפגועים כפי שסברו תחילה.
המדענים הציעו לבדוק במחקר נוסף האם תרופות לדיכוי מערכת החיסון וזריקות נוספות של תאי גזע יוכלו להאריך את התועלת של הטיפול לזמן ארוך יותר.

דר' קיראן ברין, מנהל המחקר והפיתוח באגודה לחקר מחלת הפרקינסון אומר כי מדובר בתוצאות ראשוניות ממחקרים פרה- קליניים העושה שימוש במודלים של בע"ח למחלת הפרקינסון. יש לבצע מחקרים נוספים כדי לקבוע האם תוצאות דומות יתקבלו גם בבני אדם הסובלים מהמחלה.

למעלה מ- 4 מיליון בני אדם ברחבי העולם סובלים ממחלת הפרקינסון, שהיא המחלה הניוונית של המוח השכיחה ביותר לאחר מחלת האלצהיימר.
מדובר במחלה של מערכת העצבים אשר פוגעת בגברים ונשים כאחד מעל גיל 40. היא מאופיינת ברעידות של הידיים והרגלים, נוקשות של השרירים והאטה בתנועות. התקדמות המחלה נגרמת ע"י איבוד תאי המוח אשר מייצרים דופמין.
נראה כי תאי גזע מספקים את התקווה העיקרית לריפוי.

הדפסה