הדפסה

בהמשך להצלחה במחקרים הקליניים בארה"ב, התניע המרכז הרפואי שיבא תל-השומר שלושה מחקרים קליניים ראשונים מסוגם בארץ לטיפול בדם טבורי עצמי באוטיזם, שיתוק מוחין ומומי לב מולדים.

חשוב לדעת:

לקוחות "טבורית" שילדם סובל מאחת הלקויות ומעוניינים שישתתף במחקר - מתבקשים לפנות בכתובת המייל של המחקר: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. אנחנו ב"טבורית" נשמח לסייע ולהשיב לשאלות בטלפון 03-7606518 - סיגלית.


אוטיזם ושיתוק מוחין

למה חושבים שזה יעזור? חוקרים בחו"ל גילו שתאים של דם טבורי עצמי שמוחזרים למחזור הדם מאותתים לאזורים פגועים במוח לשקם את עצמם. שיטת טיפול זו נבדקה במחקרים קודמים והיא בטוחה לחלוטין. לפיכך, השערת המחקר היא שעירוי חד-פעמי של דם טבורי עצמי יכול לשפר את מצבם של הילדים עם אוטיזם (ASD) ו/או שיתוק מוחין (CP). המחקר אושר ע"י משרד הבריאות וועדת האתיקה של המרכז הרפואי שיבא תל-השומר. שלב הטיפול וההערכה של כל מחקר יימשך כשנה ויכלול מספר הערכות בבי"ח אדמונד ולילי ספרא לילדים בתל-השומר.

מספר משתתפים : במסגרת המחקר באוטיזם יטופלו 60 ילדים אוטיסטים בגילאי 1.5 עד 12 שנים. במסגרת המחקר בשיתוק מוחין (CP) יטופלו 72 ילדים בגילאי חודשיים - 12 שנים עם שיתוק מוחין. המשתתפים יחולקו לפי קבוצות גיל - חודשיים-שנה / 1-6 שנים / 6-12 שנים.
איך יתבצע הטיפול? בשלב ראשון מחצית מהילדים יקבלו את מנת הדם הטבורי ומחצית - פלצבו (שייראה בדיוק כמו מנת דם טבורי). כעבור חצי שנה ולאחר הערכת מצב הילדים ע"י פיזיותרפיסט ומרפא בעיסוק, הם "יתחלפו" בסוג הטיפול. בסופו של דבר, כל הילדים יקבלו את עירוי הדם הטבורי העצמי ואת הפלצבו, כל אחד בתורו. המחקר נערך "בסמיות כפולה" : חלוקת המשתתפים לקבוצות תתבצע ע"י גורם חיצוני; הצוות הרפואי, הילדים ומשפחותיהם לא ידעו מי מקבל את הדם הטבורי ומי את הפלצבו באיזה שלב.
למידע על מחקר באוטיזם באתר Clinical Trials לחצו כאן >>  
למידע על מחקר בשיתוק מוחין באתר Clinical Trials לחצו כאן >>  

מומי לב מולדים

למה חושבים שזה יעזור? כפי שנכתב לעיל, חוקרים גילו שעירוי של דם טבורי עצמי מאותת לאזורים פגועים במוח לשחזר ולרפא את עצמם. תינוקות שנולדים עם מומים לבביים נוטים לסבול מנזק מוחי משמעותי, והמחקר החדשני נועד לפיכך לבחון היתכנות, בטיחות ויעילות של איסוף ועירוי דם טבורי עצמי בתינוקות אלה. מדובר בשני סוגים של מומי לב מולדים: HLHS או TGA. 

מספר משתתפים : במחקר ישתתפו 60 תינוקות. 

איך יתבצע הטיפול? עירוי של דם טבורי עצמי יינתן לתינוקות אחרי ניתוח לב פתוח בשבועיים הראשונים לחייהם,  והתקווה היא שהוא יקטין את הנזק המוחי ויפחית בעיות לבביות כרוניות בהמשך. התוצאות ייבחנו ע"י MRI לב ומוח בגיל חודש, 6 חודשים ו-12 חודשים, ובדיקת דם בגיל חודש.

למידע על מחקר במומי לב מולדים באתר Clinical Trials לחצו כאן >>