concept-pic-science

לראשונה בהודו ובפעם השנייה בעולם, טיפול בתאי גזע הצליח לעורר אדם שהיה מחוסר הכרה.

"החולה הינה תושבת איזור קוטרוד. לפני כשנתיים, היא סבלה משבץ מוחי בעודה עוברת טיפול בבית חולים (למחלת הדנגה). מאז, היא נמצאת במצב של קומה. היינו מודעים למקרה בגרמניה שבו שימוש בתאי גזע הניב תוצאות חיוביות. כאשר בעלה של החולה פנה אלינו ידענו שהטיפול יעבוד", אמר צ'איטניה פוראנדר, יושב הראש והמנהל של חברת Stem One.

במסגרת הטיפול נלקחים תאי גזע ממוח העצם של החולה. התאים מועשרים במעבדה ומוזרקים חזרה לחולה, לנוזל בעמוד השדרה.
"המנה הכילה 3 זריקות. לאחר מתן הזריקות, הגברת, אשר שכבה עד אז במצב של "צמח", הראתה שיפור שניכר בלפיתת אגרופיה והתהפכות במיטה ללא עזרה חיצונית. שינויים אלו נראים אולי כזניחים, אולם עבור קרוביו של חולה שעד אז היה מחוסר הכרה מדובר בהקלה גדולה", אמר פוראנדר.

לחברת Stem One הצלחות נוספות, הכוללות שיפור במצבם של חולים הסובלים משיתוק מוחין, מחלות לב ופציעות בעמוד שדרה. טיפול זה יכול לעזור גם בדלקת כבד ורגל סוכרתית.
"בינואר 2008 ביצענו את הטיפול הראשון בחולה שיתוק מוחין באמצעות תאי גזע ממוח עצם. אם תשמור דם טבורי מתינוק שזה עתה נולד, הדם מחבל הטבור ישמש כביטוח רפואי עתידי לילד ולמשפחתו. בעקבות כך נכנסנו לתחום היישום של טיפולים בתאי גזע במחלות ניווניות", סיפר.

פוראנדר הוסיף ואמר כי הטיפול לא מרפא לחלוטין את החולה אך מסייע בשיפור חייו. רמת השיפור תלויה גם בגיל החולה ובמועד בו אובחנה מחלתו.

"תחום זה של טיפולים נקרא רפואה רגנרטיבית. הזרקת תאי גזע לאיבר הפגוע מחדשת רקמות פגועות. כך למשל אדם שעבר פגיעה בעמוד שדרה יוכל לשלוט על שלפוחית השתן". פוראנדר מציע כי טיפולים אלו יוכרו ע"י חברות הביטוח.



המאמר תורגם מאתר www.sakaaltimes.com
שותפים עסקים   מקבוצת טבורית
clal-briut tarya cord blood   logotaburitlogo-taburiton