דר' ג'ורג' סמית, רופא מהוואי, החליט לאחרונה לעבור טיפול שני בליבו בעזרת תאי גזע לאחר שהטיפול הראשון, שעבר לפני כשנה וחצי בבנקוק, הצליח מעל המצופה.

הטיפול הראשון נתן לדר' סמית בן ה-80 שריר לב חזק יותר. מקווים כי הטיפול השני יעזור להגביר את זרימת הדם שבגופו.

 

דר' סמית הינו אחד מהמטופלים הראשונים בעולם אשר יקבלו שני טיפולים שונים בתאי גזע בוגרים. "אינני חושב כי יש הרבה אנשים אשר ייסעו לקצה השני של העולם לקבל טיפול בתאי גזע פעם אחת, כל שכן פעמיים", הוא אמר.

 

סיפורו של דר' סמית אינו יוצא דופן. "הייתה לי פקקת בעורקים הכליליים לפני כ- 5 שנים ולאחר כ- 3 שנים החלה התדרדרות  שהובילה לאי ספיקת לב. נטלתי את כל התרופות האפשריות אולם עדיין לא היה שיפור ולא הייתי מועמד להשתלת לב", הוא מספר. כאשר התעניינתי בטיפול בתאי גזע הקרדיולוג שלי אמר "מדוע לא? אין לי שום דבר אחר להציע לך". כך הגעתי לבנקוק בחודש פברואר בשנת 2006. בחודש אפריל כבר הרגשתי טוב יותר. לא סבלתי מקוצר נשימה ויכולתי לעשות סיבוב קצר מסביב לביתי, אולם רציתי יותר", הוא הוסיף.

 

לאחר התייעצות עם הרופאים בארה"ב, ד"ר סמית' הגיע למסקנה כי הטיפול הראשון הצליח יותר משציפה, שריר הלב שלו היה חזק מדי עבור כלי הדם הקטנים בלב שלא עברו טיפול ויש צורך בטיפול נוסף לחיזוק כלי דם אלה. "כלי הדם הגדולים לא היוו בעיה, אלא הקטנים. הרגשנו שהטיפול הנוסף בהזרקת תאי גזע ישירות לעורקי הלב יסייע לצמיחת כלי דם קטנים", הוא אומר. הקרדיולוג שלו הסכים, לאחר שכל מה שהיה לו להציע היה טיפול תרופתי נוסף.

 

החולה וידיד רופא שהתלווה אליו התרשמו מאוד מרמת הצוות והציוד בביה"ח בבנקוק. הציוד בו נעשה שימוש לסריקה רדיו-אקטיבית של לבו היה חדיש ביותר והתהליך כולו ארך בערך חצי מהזמן שהיה דרוש לו היה נערך בבי"ח במקום מגוריו.

 

ד"ר סמית משוכנע שטיפול באמצעות השתלת תאי גזע יחזיר אותו למגרש הטניס. כל מה שיכול היה לעשות לפני הטיפול הראשון היה ללכת עם כלבו עד סוף הרחוב ואז לשבת למנוחה. הוא היה יכול לקרוא, אולם לא היה מסוגל לעסוק בתחביביו כמו רכיבה על אופניים, טניס, וטיפול בגינה. "החיים סגרו עלי. מגיע הרגע בו התרופות פשוט לא יכולות לספק איכות חיים, וכמובן, השתלת לב שמורה לצעירים. כך, הזמן הולך ואוזל עבורך והאפשרויות מצטמצמות", הוא אומר.

 

מחקר באינטרנט, ויצירת קשר עם חולים שעברו טיפול בהשתלת תאי גזע, היא אפשרות שחולים הסובלים ממחלות לב צריכים לקחת בחשבון, אומר ד"ר סמית. "השיפור עליו יספרו חולים שעברו את הטיפול לבטח אינו רק פסיכולוגי, מאחר והם יוכלו לתת עדות אובייקטיבית לתוצאות כמו המרחק אותו הם מסוגלים לעבור בהליכה, והשיפור בספיקת הלב".

 

תחום הרפואה הרגנרטיבית, העושה שימוש בתאי הגזע של החולה עצמו מתפתח במהירות, ומאות חולי לב שבעבר לא הייתה תקווה עבורם כבר זכו לטיפול. "אם אתה יודע שאתה יכול להפיק מגופך תאים שייצרו כלי דם חדשים, וללא ספק המחקרים עד כה הראו הצלחה רבה, קשה לי להבין למה לא נעשה שימוש רב יותר בטיפול הזה בארה"ב. עם העלייה במקרים שאנו עדים להם של סוכרת ומחלות של כלי הדם ההיקפיים, הטיפול הזה צריך להיות זמין לחולים. ראיתי תמונות נהדרות של השיפור בזרימת הדם בכפות הרגלים אצל חולי סוכרת שהציל אותם מקטיעה של כף הרגל. כנראה שהמודעות הציבורית עדיין לא גדולה מספיק", אומר ד"ר סמית.

לידיעה המלאה

הדפסה