תפקידנו כרופאים לסייע להבין את החשיבות הרבה בשימור הדם הטבורי סיוע לזוגות המטופלים באי פריון, בהבאת חיים לעולם, היא מהות תפקידי כמנהל יחידת IVF .(הפרייה חוץ גופית) במרכז הרפואי ת"א (בי"ח "ליס" איכילוב).

יום יום אני נתקל בזוגות המוכנים להפוך עולמות כדי להביא לעולם ילד בריא. אין לי ספק שיעשו הכל גם למען בריאותו העתידית של ילדם ומשפחתם. זהו למעשה תפקידנו כרופאים: להביא חיים, לשמור על החיים ולהציל חיים בעת מצוקה.

הדם הטבורי שנזרק בעבר בתום הלידה, התגלה לפני למעלה מעשור כמשאב ביולוגי מציל חיים. בשנים האחרונות יותר ויותר משפחות משמרות אותו, ובעתיד, ללא ספק, תהפוך פעולת השימור להליך שגרתי, נפוץ וברור מאליו.

תאי הגזע מדם טבורי הנם תקוות הרפואה המודרנית לרפוי חולי סרטן ומחלות קשות אחרות ולשימוש עתידי לבניית רקמות גוף, תיקון כלי דם, ריפוי מחלות ניווניות ועוד. כחבר הועדה המדעית של טבורית אני מחויב לערוך מחקרים, לנהל קשרים עם גופים מדעיים מובילים בעולם ולפתח מוצרים חדשים בתחום הדם הטבורי.

אני קורא לכם עמיתי הרופאים להמשיך להתעדכן וללמוד על פריצות דרך מחקריות בנושא, ולסייע למטופלים להבין את החשיבות הרבה בשימור הדם הטבורי של ילדיהם.
הדפסה