הדפסה
הושק מחקר קליני המאושר ע"י ה- FDA לבחינת שימוש בתאי גזע מדם טבורי לטיפול באובדן שמיעה נרכש.


חברת CBR הודיעה על תחילתו של מחקר המבוקר ע"י ה- FDA בבית החולים לילדים באורלנדו שבפלורידה לבדיקת השימוש בתאי גזע עצמיים מהדם הטבורי שנשמר עם לידתו של הילוד לטיפול באובדן שמיעה נרכש.

בארה"ב, כ- 15% מהילדים סובלים מאובדן שמיעה של תדרים גבוהים או נמוכים. הסוג הנפוץ ביותר של אובדן שמיעה, בייחוד בתדרים הגבוהים, הוא תחושתי-עצבי. אובדן שמיעה תחושתי-עצבי נרכש נגרם כתוצאה מנזק לתאי השיער שבאוזן הפנימית (השבלול) ועשוי להיגרם כתוצאה ממחלה, תרופות, חשיפה לרעש, נזק בלידה או פגיעת ראש. יכולתו של ילד לשמוע משפיעה על התפתחות מיומנויות שפה, ולקויות שמיעה עשויות להוביל להתפתחות לקויה מבחינה חברתית ואקדמית.

למחקר קליני פורץ הדרך משלב 1 ישנה מטרה ראשונית - לקבוע הבטיחות לשימוש בתאי גזע מדם טבורי באוכלוסיית ילדים נבחרת, וכן להעריך האם גישה זו לטיפול משפרת את תפקוד האוזן הפנימית, התפתחות השפה והדיבור.

החוקרים יעקבו אחר 10 ילדים בטווח הגילאים 6 חודשים עד 6 שנים, אשר אובחנו כסובלים מאובדן שמיעה נרכש לפני פחות מ- 18 חודשים, ואשר מנת הדם הטבורי שלהם נשמרה ועובדה בתנאי הביקורת הקפדניים של CBR, בנק הדם הטבורי הגדול בעולם. ילדים בעלי גורם גנטי ידוע לאובדן השמיעה לא נכללו במחקר. המשתתפים במחקר יקבלו עירוי אחד לוריד של תאי גזע מהדם הטבורי שלהם. כל החולים יחזרו לביקורת לאחר חודש, שישה חודשים ושנה אחת לאחר הטיפול.

המחקר, הנתמך ע"י CBR, מגיע לאחר עדויות מבטיחות ממחקרים פרה-קליניים קודמים, שהראו כי עירוי תאי גזע מדם טבורי עשוי לעזור בתיקון תאים שניזוקו באוזן הפנימית בדרכים שעשויות להוביל לשיפור בשמיעה.

"ככל שיותר ילדים שורדים לידה מוקדמת, אנו צופים בעליה במספרם של ילדים צעירים מאוד הסובלים מאובדן שמיעה משמעותי נרכש, וכיום אין טיפולים זמינים להפיכת הנזק", אומרת לינדה באומגרטנר, מומחית בפתולוגיות שפה, דיבור ואבדן שמיעה המלווה את המחקר.

ד"ר ג'יימס באומגרטנר, מנהל הניתוחים בבית החולים בפלורידה במרכז הכולל לאפילפסיה בילדים והחוקר הראשי במחקר מציין כי "כיום, האפשרויות הטיפוליות היחידות לאובדן שמיעה תחושתי-עצבי נרכש הן עזרי שמיעה או שתלי שבלול, אשר למעשה אף אחד מהם לא מתקן את הנזק. שימוש בתאי גזע מדם טבורי לעזרה בגירוי מנגנוני התיקון העצמיים של הגוף עשוי לספק אפשרות טיפולית לא פולשנית אשר לא קיימת כיום".

במשך 25 השנים האחרונות, נעשה שימוש בתאי גזע מדם טבורי ביותר מ- 30,000 השתלות שבוצעו ברחבי העולם לטיפול בכ-80 מחלות והפרעות קשות במבוגרים ובילדים. התפתחות הטיפולים בתאי גזע סללה את הדרך למחקר נוסף המנוהל באמצעות מחקרים קליניים המבוקרים ע"י ה- FDA כדי לחשוף את הפוטנציאל שלהם בשימוש ברפואה רגנרטיבית.

לכתבה המלאה 
FDA-Regulated Study of Cord Blood Stem Cells to Treat Acquired Hearing Loss Launches