הדם שנאסף ונשמר באחד ממתקני חברת CorCell, הושתל בהליך שמאמינים כי הינו הראשון מסוגו בעולם: השתלה אוטולוגית של דם טבורי בילד החולה בלוקמיה. בהשתלה אוטולוגית נעשה שימוש בתאי גזע מדם חבל הטבור של התינוק ממנו נאסף הדם.

חברת CorCell, חברה אמריקנית לשימור דם טבורי, הודיעה על ההשתלה האוטולוגית הראשונה של דם טבורי בחולה לוקמיה.

"זוהי הפעם הראשונה שיש לנו עדויות שדם טבורי יכול לשמש להשתלה אוטולוגית לטיפול בלוקמיה של הילדות", אומר ג'ק גולדברג, המנהל הרפואי של חברת CorCell וראש היחידה האונקולוגית באוניברסיטת פנסילבניה. "זוהי נקודה קריטית מכיוון שהיא מפריכה את הגישה המוטעית הקיימת ברפואה כי איסוף דם טבורי להשתלה אוטולוגית לטיפול בלויקמיה של הילדות אינו אפשרי. כעת אנו יודעים שלא כן הוא המצב".

המקרה דווח בכתב העת "פדיאטריקס" (כתב העת הרשמי של האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים) האחרון של חודש ינואר 2007.

במקרה זה, שהינו הראשון שדווח בעולם, ילדה בת 3 החולה בלוקמיה עברה השתלה של דם חבל הטבור, אשר נאסף ממנה בעת לידתה ונשמר בבנק דם טבורי פרטי, לאחר שהמחלה חזרה ופגעה במערכת העצבים המרכזית שלה. אירוע זה התרחש 10 חודשים לאחר שאובחנה, בזמן שקיבלה טיפולים כימותרפיים. יותר משנתיים לאחר שהילדה עברה השתלה מהדם הטבורי שלה היא מרגישה טוב, מחלת הלוקמיה לא חזרה וכיום היא בת 6.

לפני ההשתלה נבדקה התאמה אצל קרובי משפחתה של החולה, אולם זו לא נמצאה. לדם הטבורי נערכו מבדקים מולקולריים לגילוי עדויות ללוקמיה. עדות שכזו לא נמצאה, דבר המראה כי המחלה לא היתה קיימת בזמן הלידה.

הרופאים שטיפלו בילדה דיווחו, כי "ההחלטה שנעשתה ע"י הוריה לשמור את הדם הטבורי בעת לידתה, הגדילה, ככל הנראה את סיכוייה לשרוד". כותבי הדו"ח מציינים כי לויקמיה לימפובלסטית חריפה (ALL), כמו זו שנמצאה אצל הילדה בת ה- 3, הינה המחלה הממאירה השכיחה ביותר בילדים.

"מאז שחברת CorCell הוקמה בשנת 1995 כבנק דם טבורי פרטי, תמכנו בשמירת דם בבנקים פרטיים וכן בבנקים ציבוריים", אומר מרסיה ליילמן, נשיא החברה. "אנו מאמינים כי יש מקום לכולם".

עם התפתחות המחקר והטיפולים הרפואיים הממשיכים להרחיב את השימוש בדם טבורי, למשפחות צריכה להיות האפשרות לשמור את הדם הטבורי בבנק פרטי או לתורמו לבנק ציבורי. הסבירות שתאי גזע מדם טבורי יהיו נחוצים בתקופת הילדות הוא 1:2,000. לקראת גיל 70 הסבירות עולה ל- 1:7.

"זוהי אבן דרך היסטורית לעוסקים בשימור דם טבורי ולמשפחות אשר מאחסנות את הדם הטבורי של ילדיהם, כאשר מתפתחות אפשרויות טיפול נוספות להשתלות תאי גזע של דם טבורי", אומר מתיו סיזלר, מנכ"ל החברה האמריקאית.

המחקר שועט קדימה למציאת שימושים נוספים לתאי גזע מדם טבורי, עם יותר מ- 60 ניסויים קליניים המתבצעים כיום בארה"ב הקשורים בדם טבורי.

לכתבה המלאה >>

הדפסה