הדפסה

תאי גזע שהופקו מדם טבורי שנאסף ונשמר מאז לידתה של אבי, תינוקת אמריקאית, הצילו אותה מפגיעה מוחית.

היא נולדה בלידה טראומתית. סיבוכים במערכת העיכול של האם גרמו לנזק מוחי בלידה ולפגיעה ב-3 מתוך 4 גפיה. נוירולוגיים אמרו לאם כי לא ניתן לתקן את הנזק.
אבי, הבת החמישית של קאתי פל, נולדה בלידה טראומתית. סיבוכים במערכת העיכול של האם גרמו לתינוקת לבעיות רפואיות. נזק מוחי שנגרם עם לידתה גרם לפגיעה ב-3 מתוך 4 גפיה. נוירולוגיים אמרו לאם כי לא ניתן לתקן את הנזק.

"בכל מקום אליו פניתי, הדלתות נטרקו בפני", סיפרה קאתי. "עד שהגעתי לדר' ג'ואן קורצברג באוניברסיטת דיוק".
דר' קורצברג עובדת עם תאי גזע מדם טבורי והיא הזריקה לאבי את תאי הגזע שנשמרו מאז לידתה, לתוך מוחה.

אבי עברה את ההשתלה הראשונה בפברואר 2005 כשהייתה בת 5 חודשים.
"לפני ההשתלה הראשונה (מתוך שתיים) אבי הייתה כמו סטיבי וונדר", סיפרה קאתי. "ביתי הניעה את ראשה שמאלה וימינה ללא התמקדות בשום אדם או חפץ. לאחר שבועיים היא הסתכלה ישר בעיני וחייכה אלי. ואז ידעתי שהדבר עובד".
היום, בגיל 22 חודש אבי יכולה לשבת ולהגיע לצעצועים שלה, מספרת קאתי.

דר' רוברט סירס, רופא ילדים, מספר כי שימוש בתאי גזע לתיקון נזקים מוחיים עבד במשך שנים רבות במודלים בבע"ח והראה תוצאות מבטיחות. בבני אדם זהו תחום חדש יחסית. עד כה רק קומץ תינוקות עברו את הטיפול.
כיום, למעלה מ- 70 מחלות מטופלות באמצעות השתלת תאי גזע מדם טבורי המוזרקים לאזורים השונים מהמוח, אומר דר' סירס.

דר' דויד פרלמוטר, נוירולוג מפלורידה, אומר שהאפשרות להשיג תאי מוח בריאים, ובנוסף שגם יתקשרו אחד עם השני הוא הישג אדיר. דר' פרלמוטר ממליץ בחום לשמור את תאי הגזע מהדם הטבורי ולו רק בשל התקווה כי בעתיד פריצות דרך יאפשרו לרופאים להשתמש בהם לטיפולים בדרכים שכיום אינן אפשריות.