הדפסה

תאי גזע מדם טבורי של תינוק עשויים להציל את מאור עיניו של אחיו שנולד עם מחלה נדירה. ג'ייקוב עלה לכותרות בעיתונים כאשר נסע לסין לשם קבלת טיפול בתאי גזע, ובכך היה לילד המטופל ה- 40 בעולם אשר עבר את הטיפול החדשני.

הדם הטבורי והחומר הגנטי יקר הערך שבו, עשויים להציל את מאור עיניו של ג'יקוב כך שיוכל לראות בעתיד את אחיו הצעיר בזכות טיפול בתאי גזע מדם טבורי שיעבור בכדי לרפא את העיוורון עמו נולד.

זו תקוותם של הוריו של ג'יקוב, ווילנוב וריצ'רד ביילסקיס, בעודם עוברים את השבועות הראשונים והמתישים עם בנם התינוק ג'קסון.
"הוא נהדר. הוא כבר מסוגל לראות. הוא ממוקד והכל נראה תקין", אמרה אימו.

זה לא היה המקרה עם ג'ייקוב שמראה עיניו ה"ריקות" הוביל את הוריו לחשוד שמשהו אינו כשורה, אף בשבועות הראשונים לחייו.
הם צדקו. הרופאים אישרו כי ג'ייקוב חלה במחלה נדירה הקרויה Optic Nerve Hypoplasia שבה עצב הראייה לא מתפתח כראוי.
לא ניתן לטפל עדיין במחלה בצפון אמריקה, אולם היו מספר הצלחות בסין, בה רופאים עשו שימוש בתאי גזע לעידוד צמיחה של תאי העצב המנוונים..

ג'ייקוב עלה לכותרות בעיתונים המקומיים לפני כשנה, כאשר נסע לסין לשם קבלת הטיפול בתאי גזע, ובכך היה לילד המטופל ה- 40 בעולם אשר עבר את הטיפול החדשני. אימו של הפעוט בן השנה מספרת כי חייו השתנו מאז שקיבל את הטיפול, אשר עלותו כוסתה ע"י גיוס תרומות.

"הוא תופס את הכדורים המהבהבים שאנו מציגים בפניו", סיפרה אימו.
"בדקנו אותו בעזרתם מיליון פעמים בעבר, ולא היתה שום תגובה - עכשיו הוא מגיע אליהם לבדו ותופס אותם".

לא היה צפוי כי המסע אליו יצאו לפני כשנה, לבית החולים Qingdao Chenyang שבסין, יסתיים בנס של ראייה מיידית - אם בכלל, ראייה משתקמת בהדרגה ולעיתים נדרש טיפול נוסף.
אף על פי כן, 11 ימים לאחר הטיפול בתאי גזע, אישוניו של ג'ייקוב הגיבו לאור לראשונה מאז נולד, ומאז הוא מגיב לסביבה הנראית לעין.

אימו של ג'ייקוב מספרת כי במקרה הזה היה מדובר לא רק בתיקון עיניו, אלא שמוחו של ג'ייקוב היה צריך ללמוד לעבד את כל המידע החזותי, לאחר חודשים של אפלה.
יש סימנים מעודדים כי הוא רואה ומבין את הדברים סביבו.
"הוא משחק ב"קוקו" ומסתיר את עיניו וכן מפריח נשיקות באוויר ע"י הצמדת ידיו לפיו", היא סיפרה. "אחרת איך היה יודע כיצד לעשות כן?"

הרופאים בסין אמרו למשפחה כי הסיכוי הטוב ביותר לג'ייקוב הוא לעבור טיפול נוסף בתאי גזע ואם תהיה לתאים התאמה גנטית, יהיה עדיף.
כאן נכנס לתמונה ג'קסון, הפעוט שיכול לעזור בהובלת אחיו מעולם מעורפל לעולם של ראייה צלולה.

ווילנוב מספרת כי ג'קסון נולד בהפתעה למשפחתו, והדם הטבורי היקר שלו, שאוחסן בבנק דם טבורי בוונקובר, ישמש בעתיד את ג'ייקוב כשיעבור את הסיבוב השני של טיפולים בתאי גזע.
"אמרו לנו שיש לנו אפשרות לטיפול נוסף, אז שמרנו את הדם הטבורי", סיפרה ווילנוב.

משפחתו של ג'ייקוב מקווה כי את הטיפול הבא יעברו בבית, בצפון אמריקה ולא יצטרכו לנסוע לסין.
מכיוון שהדם הטבורי של ג'קסון יכול להישמר בבטחה למשך כ- 20 שנים, ווילנוב אומרת כי היא תמתין בתקווה כי רופאים מקומיים בקנדה יוכלו להציע בקרוב את אותו הטיפול שמבוצע בסין.
חוקרים קנדיים עורכים מחקרים וניסויים בתאי גזע, ובארה"ב השכנה הנשיא החדש אובמה פעל לאחרונה לקידום מימון ממשלתי למחקרים בתאי גזע.

כעת ווילנוב מצפה כי שני בניה הקרובים בגיל ייצרו קשר קרוב, ללא קשר לראייה, ויגדלו תוך עזרה אחד לשני.


הכתבה תורגמה מתוך אתר http://www.calgarysun.com/