תאי גזע שנלקחו מילד אמריקאי יכולים לעזור למדענים למצוא טיפולים טובים יותר לסוכרת נעורים.

רופאים הזריקו לליאם טנקזה תאי גזע שנאספו מחבל הטבור שלו, שהוריו שמרו מאז לידתו לפני 7 שנים. רופאיו מקווים כי תאי הגזע יאטו או אף יעצרו את התקדמות מחלת הסוכרת ממנה הוא סובל.
7 ילדים נוספים הסובלים ממחלת הסוכרת מקבלים טיפול זהה של השתלת תאי גזע מדם חבל הטבור במסגרת מחקר לאומי המתבצע באוניברסיטת פלורידה.

כיום אין מרפא לסוכרת נעורים, המכונה גם סוכרת מסוג 1, הפוגעת במיליוני בני אדם ברחבי העולם (יותר מ- 1.5 אמריקאים בתוכם 125,000 ילדים). מחלה אוטואימונית זו הורסת את  התאים מייצרי האינסולין שבלבלב. ללא טיפול, החולים יכולים לשקוע בתרדמת או לסבול מכשל כלייתי.

דם טבורי, העשיר בתאי גזע, יכול להיות מופק מחבל הטבור בדקות הספורות לאחר הלידה ולהיות מאוחסן בבנקים המיועדים למטרה זו. תאי גזע אלו משמשים היום באופן שגרתי לטיפול בסרטן והפרעות דם שונות.

השתלת תאי הגזע עזרה לליאם. לפני ההשתלה רמות הגלוקוז בדמו היו גבוהות ורופאיו אמרו כי יזדקק בקרוב להזרקות סדירות של אינסולין. לאחר ההשתלה  ליאם מרגיש יותר טוב ורמות הסוכר שבדמו ירדו. גופו עדיין נלחם בהתקדמות המחלה.

חוקרי המחקר בפלורידה מבקשים למצוא האם תאי גזע מדם טבורי יכולים לנטרל את התהליך האוטואימוני, ולעזור ביצירה מחדש של תאי הלבלב המווסתים את רמות הסוכר בדם. המחקר ממומן ע"י קרן המחקר לסוכרת נעורים ומכון הבריאות הלאומי.

לריפוי סוכרת, תאי גזע מדם טבורי ישולבו בעתיד עם תרופות אחרות כגון תכשירים המדכאים את מערכת החיסון, בתערובת, בדומה לקוקטיילים הניתנים לחולי סרטן ו- HIV , אומר דר' הולר, אנדוקרינולוג ילדים.

הדפסה