הדפסה
ילד בן 6 שחלה בשיתוק מוחין עם לידתו וילד חולה סכרת מסוג 1 טופלו באמצעות דם טבורי שנאסף עם לידתם.
אלן סידמן מציגה תמונה של שקית של תאים, תאים שהיא מקווה שישנו את עתידו של בנה. "זה היה סוג של נס. פשוט ראינו את תאי הגזע מטפטפים לתוך גופו", היא אמרה.
שבץ בזמן הלידה גרם למקס בן ה- 6 לשיתוק מוחין. הוא אחד מתוך כ- 150 ילדים באוניברסיטת Duke שמקבלים טיפול בתאי גזע מדם טבורי שלהם, שנשמרו בעת לידתם. התקווה היא שתאי גזע מדם חבל הטבור ישפרו את תפקוד המוח שלו.


"התאים מגיעים למוח לאחר שאנו מכניסים אותם בעירוי לזרם הדם, ואז הם יכולים לעזור בתיקון נזקים במוח, ואנו מקווים כי יעשו זאת גם בילדים חולי שיתוק מוחין", סיפרה דר' ג'ואן קורטצברג, מנהלת התוכנית להשתלות דם ומוח עצם בילדים במרכז הרפואי של אוניברסיטת Duke  שבצפון קרולינה. הרופאים דיווחו, כי לתאי גזע מדם טבורי יש את הפוטנציאל להפחית ממתח השרירים של מקס, לשפר את יכולת התנועה שלו ולעזור לו בדיבור במשך השנה הקרובה. חוקרים עושים שימוש בדם טבורי גם על מנת להלחם בסכרת מסוג 1 (Type 1).


"התוצאות שהתנסנו בהן כתוצאה מהמחקר הזה היו מדהימות לדעתי", סיפר בריאן רוס, אשר בנו, בארט, חולה בסכרת.  לאחר שבארט רוס קיבל עירוי של תאי גזע מדם טבורי, הצטמצם השימוש שלו באינסולין בשני שליש. הוא סבל ממחלת הסכרת במשך 3 שנים וגופו עדיין מייצר אינסולין. החוקרים מאמינים, כי תאי הגזע מאטים את ההתקפה החיסונית של מחלת הסכרת, כך שהלבלב הורס פחות תאים מייצרי אינסולין.

"זה מאוד מרגש. אני מטפל בילדים חולי סכרת כל הזמן. אני יודע מה עובר עליהם", אמר דר' דזמונד שץ, אנדוקרינולוג ילדים מאוניברסיטת פלורידה.


"עדיין מדובר בהליך ניסיוני ואנו יודעים כי אין ערבויות. הפילוסופיה שלנו תמיד הייתה כי אם הדבר אינו מזיק וכי יכול לעזור, אנו ננסה אותו", אמרה סידמן. מדובר בהשקעה שהורים עושים כתקווה לעתיד בריא יותר לילדים שלהם.


לכתבה המלאה