הדפסה

מחקר חדש: אחד מכל חמישה בני נוער בארה"ב איבד חלק משמיעתו, ככל הנראה בשל האזנה למוסיקה בעוצמה גבוהה דרך אוזניות, והבעיה מחריפה בשנים האחרונות. האם השתלה עצמית של תאי גזע מדם טבורי עשויה לסייע לבני הנוער?

מספר מומחים מפצירים בבני הנוער להנמיך את עוצמת השמע בנגני המוסיקה הדיגיטליים שלהם, ומציעים כי האזנה למוסיקה רועשת דרך אוזניות היא הגורם לאיבוד השמיעה, למרות שאין לכך עדויות מוצקות. הם מזהירים כי איבוד שמיעה קל עשוי לגרום לבעיות בלימודים ועלול להתדרדר לשימוש קבוע בעזרי שמיעה בהמשך החיים.

"אנו מקווים כי נוכל לעודד את הציבור להיות יותר זהיר", אומר מחבר המחקר ד"ר גארי קורהן מבית החולים לנשים בריגהם שבבוסטון המסונף להרווארד.

החוקרים בדקו נתונים של בני נוער בגילאי 12-19 מסקר בריאות ארצי. הם השוו איבוד שמיעה אצל קרוב ל- 3,000 ילדים שנבדקו בין השנים 1988 ל- 1994 לעומת 1,800 ילדים שנבדקו בין השנים 2005-2006. שכיחות איבוד השמיעה עלתה מכ- 15% ל- 19.5%.

בהקשר זה התפרסם לאחרונה מחקר, המגייס משתתפים בימים אלו, ובו תיבדק הבטיחות של השתלה עצמית של תאי גזע מדם טבורי לטיפול באיבוד שמיעה אצל ילדים. במחקר ישתתפו ילדים בני 6 שבועות עד 18 חודשים הסובלים מאיבוד שמיעה נרכש.

איבוד שמיעה תחושתי-עצבי נרכש מאופיין ע"י איבוד תאי שערה תפקודיים באיבר התחושה של השבלול באוזן הפנימית, הקרוי איבר קורטי. ככל שיש נזק גדול יותר לתאי השערה, כך הליקוי השמיעתי גדול יותר. ילדים בעלי ליקוי שמיעה תחושתי-עצבי סובלים מקשיים בהתפתחות נורמאלית של השפה, המובילה בדרך כלל להתפתחות לקויה מבחינה חברתית ולימודית. כיום, אין אפשריות טיפוליות זמינות לתיקון הבעיה, והטיפולים נועדו לשפר את התפקוד של האיבר הפגוע.

מחקרים פרה-קליניים הראו שהשתלות תאי גזע עשויות לחזק מנגנוני תיקון פנימיים באיבר קורטי, אשר יכולים לשקם את תאי השערה. הטיפול עשוי להוביל, בסופו של דבר, לשיפור השמיעה. תאי גזע מדם טבורי הינם אוכלוסיה זמינה של תאי גזע עצמיים השמורים בבנקי דם ייעודים וזמינים לטיפולים רפואיים שונים.

המטרה הראשונית של המחקר היא לקבוע את הבטיחות של השימוש בעירוי עצמי של תאי גזע מדם טבורי בילדים בעלי איבוד שמיעה נרכש. המטרה המשנית היא לקבוע האם חל שיפור בתפקוד, בפיזיולוגיה ובאנטומיה בעקבות הטיפול בתאי גזע מדם טבורי באוכלוסיית הנבדקים.
המחקר מתבצע בבית החולים לילדים Memorial Hermann ביוסטון, טקסס, ארה"ב.

לקריאה נוספת:

1 in 5 U.S. teens has hearing loss, new study says

Safety of Autologous Human Umbilical Cord Blood Mononuclear Fraction to Treat Acquired Hearing Loss in Children