הדפסה

מטרת המחקר לבדוק יעילות השתלת תאי גזע מדם טבורי עצמי לטיפול בילדים הסובלים ממום נדיר בלב - (hypoplastic left heart syndrome (HLHS.


מיו קליניק (Mayo Clinic) הודיעה על הניסוי הקליני הראשון שמבוצע בארה"ב בתאי גזע למחלות לב מולדות בילדים. המחקר יבחן כיצד תאי גזע עצמיים מדם טבורי יכולים לעזור לילדים בעלי מום נדיר בלב (hypoplastic left heart syndrome =HLHS), שבו הצד השמאלי של הלב אינו מפותח באופן משמעותי.

המחקר יבדוק את הבטיחות והישימות של טיפול תאי מותאם אישית בליבם של 10 פעוטות הסובלים מ- HLHS. כיום, הטיפול בתינוקות שנולדו עם HLHS כולל 3 ניתוחי לב שמטרתם לכוון את זרימת הדם דרך הלב או השתלה. הניתוחים- שתוכננו לספק זרימת דם מספקת אל הלב וממנו, ומאפשרים לגוף לקבל דם עשיר בחמצן לו הוא זקוק – מבוצעים בדרך כלל בשנים הראשונות לחיים.

לצורך מחקר זה, יאספו תאי גזע מדם חבל הטבור של יילודים עם HLHS לאחר הלידה. הדם הטבורי ישלח למעבדה של Mayo Clinic לצורך עיבוד, תהליך בו תעשה הפרדה של תאי הגזע מיתר התאים בדם. תאי הגזע יוקפאו לאחר מכן לצורך שימור. בזמן הניתוח השני של הפעוט לטיפול ב- HLHS, שנעשה בדר"כ בגיל 4-6 חודשים, תאי הגזע יוזרקו לשריר הלב.

"אנו רוצים לראות האם תאי גזע אלו יעלו את נפח הדם וחוזקו של שריר הלב ויקנו לו עמידות גדולה יותר וכוח לשאוב דם מכל הגוף", אמר ד"ר הרולד בורקהרט, מנתח כלי דם ולב בילדים במרכז הרפואי לילדים Mayo Clinic.

כ- 960 תינוקות עם תסמונת תת התפתחות של החדר השמאלי של הלב נולדים מדי שנה בארה"ב, להערכת המרכז לבקרת מחלות ומניעתן. בתסמונת זו הצד השמאלי של הלב לא יכול לספק דם כראוי לגוף, מכיוון שהחדר השמאלי התחתון (left ventricle) קטן מדי או שבמקרים מסוימים לא קיים, לדברי ד"ר בורקהרט. בנוסף, המסתמים בצדו השמאלי של הלב (המסתם האאורטלי והמסתם המיטרלי) אינם עובדים כראוי, והעורק הראשי שיוצא מהלב (אבי העורקים) קטן מהנורמה, הוא מציין.

"הטיפול בילדים עם HLHS משתפר ללא הרף מאז שההליך הניתוחי הראשון הפך לזמין לפני 3 עשורים, אולם השתלת לב ממשיכה להיות הגורם המגביל עבור חולים רבים מדי", אמר ד"ר טימותי נלסון, מנהל התכנית ל- HLHS ע"ש משפחת טוד וקרן ואנק במרכז לרפואה רגנרטיבית ב- Mayo Clinic. "יישום טיפול המבוסס על תאי גזע יכול להציע פתרון מעשי בעזרה לילדים אלו לפתח רקמות חדשות ולגדל לבבות חזקים יותר".

לכתבה המלאה:
Mayo Clinic First in US to Test Stem Cells in Pediatric Congenital Heart Disease Patients