בדף זה תמצאו סקירה של תהליך איסוף ושימור דם טבורי אחרי לידת תינוקכם, מרגע קבלת ההחלטה ועד להקפאת המנה בבנק דם טבורי במרכז רפואי שיבא. תפקידכם: לבקש ממיילדת לבצע איסוף דם טבורי ולהודיע לנו שילדתם. תפקידנו : כל השאר.


שימו לב: אם החלטתם על שימור דם טבורי של תינוקכם בשנייה האחרונה ואפילו אם כבר הגעתם לבית החולים, עדיין לא מאוחר מדי. טבורית מפעילה מוקד טלפוני 24/7 המאפשר לכם לקבל ערכה לאיסוף ושימור דם טבורי בכל בתי החולים בארץ. התקשרו ל- 1-700-500-117 ונציגנו ידאג שלא תפספסו הזדמנות של פעם בלידה!


פרופ' קורצברג, מדענית אמריקאית פורצת דרך וחברת כבוד בוועדה המדעית של טבורית, מספרת על יתרונות שימור דם טבורי בבנק שלנו

מתחילים : מה צפוי לקראות לפני הלידה?

  • את ערכת איסוף הדם הטבורי תקבלו לביתכם באמצעות שליח לאחר הצטרפותכם לשירות טבורית. שינוע הערכה מתבצע ברכב מיוחד מבוקר טמפרטורה, בהתאם לדרישות משרד הבריאות והתקנים הבינלאומיים.
  • שימרו את ערכת האיסוף של טבורית סגורה בטמפרטורת החדר. זכרו להביאה לחדר לידה. מומלץ להכניס אותה מראש לתיק הלידה, אך אין להכניסה לרכב לזמן ממושך.

היום המאושר הגיע! מה עושים?

  • עם הגיעכם לחדר הלידה, יידעו את הצוות הרפואי ברצונכם לבצע שימור דם טבורי. הצוות הרפואי בבית החולים מוכן לבואכם ובקיא בפרטי השירות של טבורית. את הדם הטבורי אפשר לאסוף גם בניתוח קיסרי או בלידה מרובת עוברים. כמו כן, ניתן להשהות את חיתוך חבל הטבור בדקות ספורות ולאסוף דם טבורי בסיום ההשהיה.
  • לפני איסוף דם טבורי, תבדוק המיילדת את פרטי היולדת ותאשרם על מנת להבטיח את זיהויה המוחלט של המנה. זה שלב חשוב מאוד, שכן שימור דם טבורי מתבצע עבור התינוק ובני המשפחה.
  • המיילדת, שהוכשרה במיוחד לשם כך, תאסוף דם טבורי של תינוקכם בתהליך קצר, בלתי מורגש ובטוח ליולדת ולתינוק.
  • לאחר לידת תינוקכם ייחתך חבל הטבור, כבכל לידה שגרתית. בעוד השליה נמצאת ברחם, תחבר המיילדת מזרק פשוט לחבל הטבור והדם המצוי בשליה ייאסף מן המזרק ישירות לשקית הסטרילית המסומנת. תינוקכם אינו מעורב בתהליך, ולא מתבצעת כל פעולה להגדלת כמות הדם בחבל הטבור.  במהלך הלידה תילקח גם דגימת דם מהיולדת (במידה ונפתח וריד בזרועך עבור מהלך הלידה, אין צורך לדקור שוב).

מזל טוב: מנת דם טבורי עוברת לבנק הדם בשיבא

ילדתם, במזל טוב? על נציג המשפחה להודיע למוקד טבורית על הלידה בהקדם האפשרי, בהתאם לדף הנחיות שנמסר בעת הצטרפות לשירות שימור דם טבורי. ערכת הדם הטבורי יכולה להישאר בינתיים בקרבת היולדת בטמפרטורת החדר.
  • שליח ייעודי של טבורית יאסוף את מנת הדם הטבורי מחדר הלידה וישנע אותה במיכל מבוקר טמפרטורה למרכז רפואי שיבא תל השומר.
  • עם הגיעו לבנק הדם הטבורי בתל-השומר תועבר מנת הדם הטבורי לצוות המעבדה שיוודא את תקינותו לאחר השינוע מחדר הלידה, ולאחר מכן יעבד את מנת הדם. חלק חשוב מתהליך שימור דם טבורי הוא שלב העיבוד הכולל את הפרדת הדם למרכיביו במטרה להשאיר רק את מרכיבי הדם הנדרשים להקפאה.
  • כל מנה עוברת בדיקות מעבדה מקיפות : כמות התאים וחיותם, סטריליות המנה, וירוסים ועוד. כמו כן, אנחנו מבצעים שורת בדיקות לדם האם. שימור דם טבורי יתבצע רק אם תוצאות הבדיקות יימצאו תקינות בהתאם לתקנים. לרשימת הבדיקות המלאה >>
  • תאי הדם הטבורי עוברים טיפול מיוחד המאפשר את הקפאתם. הליך העיבוד כולל מספר שלבים להסרת עודף תאי דם אדומים ופלזמה והבאת כל מנת דם שנאספה לנפח אחיד של 20 מ"ל. כמות זו מכילה כמעט את כל תאי הדם המונונוקלאריים שנמצאו בדגימה המקורית שנאספה, כולל את תאי הגזע ההמטופויטים (של מערכת הדם).
    לתרחיף התאים הזה מוסיפים חומר משמר (DMSO), אשר מגן על התאים מנזק בזמן ההקפאה. התאים ה"מוגנים מהקפאה" מועברים לאחר מכן לשקית הקפאה מפוצלת ייעודית על מנת לאפשר דגימה חוזרת מן המנה. השקית מוכנסת לקופסית מתכת המסומנת במדבקות מיוחדות ועוברת תהליך הקפאה הדרגתי מבוקר. רישום עקומת ההקפאה נשמר עבור כל מנת דם. הליך של עיבוד והקפאת מנות דם טבורי חייבים להסתיים בתוך 36 שעות מרגע האיסוף. למידע נוסף על שימור דם טבורי בשקית קריוגנית מפוצלת >>

 

מנת דם טבורי הוקפאה : מה קורה עכשיו?

  • מנות הדם הטבורי הקפואות נשמרות בהסגר עד הגעתן של תוצאות הבדיקות לשלילת זיהומים ובדיקות תרביות חיידקים. לאחר מכן, המנות משוחררות מההסגר ומועברות לאחסון קבוע בחנקן בפאזה גזית בטמפרטורה של מינוס 196 מעלות צלזיוס, אשר מבטיחה שימור דם טבורי ממושך ורציף.
  • מתקני האחסון למנות דם טבורי ודגימות נלוות מצוידים במערכות אזעקה הפועלות באופן קבוע. מיכלי ההקפאה המשמשים לאחסון מחוברים למחלקת האבטחה במרכז הרפואי שיבא תל השומר, ונמצאים תחת השגחה 24 שעות ביממה.
  • סימון השקית, הקופסית ומיקומה של המנה במיכל ההקפאה מתבצע באמצעות תהליכים ממוחשבים מתקדמים ביותר. במידה ויתגלו בעיות כלשהן במהלך האחסון, המערכות הממוחשבות אליהן מחובר מיכל ההקפאה יתריעו על כך. צוות המרכז הרפואי שיבא תל השומר עורך בדיקות שגרתיות על מנת להבטיח את תקינות האחסון, בהתאם לנהלי אבטחת איכות קפדניים .
  • תוצאות של בדיקות הדם הטבורי ודם היולדת, מסמך המאשר את סיום תהליך ההקפאה בהצלחה ופוליסת ביטוח דם טבורי יישלחו לביתכם עם סיום התהליך (עם קבלת כל המסמכים הנדרשים מכם). בזאת תם תהליך של שמירת דם טבורי והמנה זמינה לרשות המשפחה באופן מידי במקרה הצורך.

שותפים עסקים   מקבוצת טבורית
clal-briut tarya cord blood   logotaburitlogo-taburiton