concept-pic-science
באוסטרליה יחל מחקר קליני חדש במסגרתו יטופלו ילדים הסובלים משיתוק מוחין באמצעות דם טבורי שנשמר בלידתם.

כ- 20 ילדים מאוסטרליה החולים בשיתוק מוחין יקבלו בקרוב עירוי מהדם הטבורי שלהם במסגרת מחקר שיתחיל בשנה הקרובה, זאת בזמן שרופאים מזהירים משפחות מטיולים מעבר לים כדי לעבור טיפולים ניסיוניים בתאי גזע.

המחקר האוסטרלי, לו מצפים זמן רב, יספק כמה מהעדויות הראשונות בעולם על הבטיחות והיעילות בשימוש בתאי גזע מדם טבורי לתיקון נזק מוחי המוביל לשיתוק מוחין.  החוקרים ממתינים לאישור האתי למחקר, אשר יספק טיפול למשפחות שבחרו לשמור את הדם הטבורי של ילדיהם בבנקים פרטיים. במקרים מסוימים, ילדים החולים בשיתוק מוחין יוכלו לקבל את הדם הטבורי של אחיהם, במידה ויהיה זמין.

יונה נובאק, ראש המחקר לאגודה לשיתוק מוחין אמר שהמחקר, המובל ע"י מכון המחקר לילדים מרדוק, יגייס ילדים חולים מרחבי אוסטרליה שיש להם גישה לדם הטבורי שנשמר באופן פרטי.

ילדים בגילאי שנה עד עשר יקבלו עירויים בבנקי דם פרטיים במלבורן, סידני ובריסביין ויעברו הערכה לפני הטיפול ולאחריו, כדי לבדוק את ההתקדמות. לחוקרים לא תהיה גישה לדם טבורי שנשמר בבנקי דם ציבוריים, אשר אוספים מנות דם טבורי לטיפול במחלות דם כגון לוקמיה. לא ניתן להשתמש בהן לטיפולים חדשים שטרם נוסו.

פרופ' נובאק אמר שהמחקר הינו צעד ראשון חשוב לקראת הקביעה האם תאי גזע עשויים לעזור בתיקון הנזק המוחי המוביל לשיתוק מוחין - סדרה של ליקויים הקשורים בתנועה ויציבה.

דם טבורי עשיר בתאי גזע, אשר להם יכולת להתפתח לתאים אחרים בגוף. הם הראו הבטחה במחקרים בבעלי חיים ובכמה מחקרים בבני אדם, בריפוי רקמות פגועות, כולל במוח, אולם העדויות נמצאות בשלב מוקדם.

פרטי המחקר מגיעים כנייר עמדה חדש ע"י קולג' הרופאים האוסטרלי- אסיאתי (Royal Australasian College of Physicians). הקולג' מזהיר משפחות מלצאת מעבר לים לצורך טיפולים ניסיוניים בתאי גזע. מרפאות בארצות שונות הכוללות את פנמה, סין, הודו ורוסיה מציעות טיפולים בתאי גזע לילדים החולים בשיתוק מוחין, אולם הסוג המדוייק של התאים ומקורם לעיתים קרובות לא ידוע.

ד"ר מייקל פאהי, חבר הקולג' ונוירולוג ילדים ממלבורן, אמר כי טיפולים לא מוכחים מוצעים במספר מרפאות "ללא ביקורת מדעית קפדנית נאותה או ביקורת בטיחות".

הוא סיפר, כי עבד עם הורים שהיו נואשים למצוא טיפול לילדיהם. רבים חשבו על תיירות תאי גזע, הוא אמר, אולם החליטו לא לבחור בדרך זו, לאחר ששקלו את הסיכונים.

"אני יודעת שמחקר בתאי גזע יחל בקרוב כאן, באוסטרליה, ויתכן שיוכל לעזור לבני באחד הימים", אמרה ג'ן וויליאמס, אימא לטום הסובל משיתוק מוחין לאחר שנולד בשבוע ה-29 להריון. "לעולם לא הייתי סולחת לעצמי אם היינו נוסעים לקבל טיפולים מעבר לים ומצבו של טום היה מחמיר".

לכתבה המלאה שהתפרסמה באתר http://www.busseltonmail.com.au/:
Stem cell trial to begin for children suffering from cerebral palsy
שותפים עסקים   מקבוצת טבורית
clal-briut tarya cord blood   logotaburitlogo-taburiton