concept-pic-science

מדענים אוסטרלים פיתחו טיפול למניעת ירידה בתפקוד המוח הקשורה בגיל באמצעות תאי גזע.

בגילאים מבוגרים ניתן להבחין בירידה אופיינית ביכולת הקוגניטיבית עם חלוף השנים. אולם לחוקרים יש כנראה פתרון לבעיה. מחקר בתאי גזע העלה גישה חדשה אשר תאט או אף תמנע תופעה זו.

במוח ישנם תאי גזע בעלי יכולת התחדשות גבוהה, אשר יוצרים תאי עצב חדשים מדי יום. כאשר המוח מזדקן מספר תאי הגזע יורד באופן משמעותי, לפי מחקרים קודמים.

מחקר חדש שבוצע ע"י דר' ריץ וצוות המחקר שלו מגלה כי ניתן לשמור על מספר תאי הגזע שיש לנו בגיל המבוגר ע"י העלאת מספר תאי הגזע בעוד אנו צעירים, או בגילאי הביניים.
ניתן להעלות את מספר תאי הגזע אשר נמצאים בדר"כ במוח באמצעות שתי שיטות שונות.

הגישה הראשונה בה השתמשו דר' ריץ וצוותו היא גירוי תאי הגזע המקומיים להתחלק ולעלות במספרם. שיטה זו כרוכה בעירוי של הורמוני גידול ישירות למוח. התוצאות מראות כי המטרה החדשה לטיפולים הקשורים בתאי גזע הינה כנראה הורמוני גידול, אשר יכולים למלא תפקיד אינטגרלי בוויסות תאי הגזע שבמוח.

"הרעיון כאן הוא להגביר את מספר תאי הגזע בעכברים צעירים ובגילאי הביניים", מספר דר' ריץ.
"ככל שיהיו יותר תאי גזע תהיה יכולת גבוהה יותר לתחזק את המוח כאשר נזדקן".

שיחזור מספר תאי הגזע אצל עכברים מבוגרים הינה השיטה השנייה.
גם אצל עכברים צעירים וגם אצל מבוגרים, איבוד הזיכרון הקשור בגיל הואט ואף נמנע, כפי שהוצג במחקרים שפורסמו. פעילות גופנית וחשיפה לסביבה עשירה יכולים אף הם להגדיל את מספר תאי העצב החדשים בהיפוקמפוס (חלק מהמוח אשר אחראי על לימוד וזיכרון).

"מצאנו כי תרגילים גופניים בעכברים מבוגרים יעילים כהורמוני גידול בעכברים צעירים, בהעלאת מספר תאי הגזע".
"זוהי פריצת דרך מרגשת המשלימה פרסומים קודמים כי חיים פעילים מבחינה גופנית ואינטלקטואלית יכולים למנוע או לעכב מצבים הקשורים בגיל והפרעות ניווניות נוירולוגיות כגון מחלת האלצהיימר", אמר דר' ריץ.

דר' ריץ הציג את מחקרו בטקס הענקת פרסי מלגות מחקר אוסטרליים לשנת 2008 שנערך בסידני.

לידיעה המלאה arrowpink_bullet_over
שותפים עסקים   מקבוצת טבורית
clal-briut tarya cord blood   logotaburitlogo-taburiton