concept-pic-science

גבר בן 23 אשר היה משותק ממותניו ומטה יוכל ללכת בזכות טיפול מוצלח בתאי גזע שעבר בבית חולים בהודו, לאחר שסבל מפציעה קשה בעמוד השדרה.

לפי דבריו של דר' ראג'קומר, יו"ר בתי החולים לייפליין בהודו, הבחור הצעיר, אכבר עלי, סבל מפציעות קשות בעמוד השדרה לאחר שנפל מקומה רביעית של בניין בחודש אוקטובר האחרון, בעת עבודתו באתר בנייה באבו דאבי.

למרות שהבחור עבר ניתוח לייצוב עמוד השדרה שלו, הוא לא היה מוצלח. לאחר שחזר לביתו כחודש לאחר מכן, הוא איבד תחושה ברגליו והפך למשותק ממותניו ומטה.
לא הייתה לו שליטה על שלפוחית השתן ועל תנועות המעי ועל כן אושפז ברשת בתי החולים לייפליין.

הרופאים המליצו לבחור לעבור השתלה אוטולוגית של תאי גזע, טיפול שבו נלקחים תאי גזע מהחולה עצמו ומוזרקים לאזור הפגוע בגוף.

הטכנולוגיה אשר זמינה בבית החולים בשיתוף פעולה עם מרכז ניצ'י-אין לרפואה רגנרטיבית ביפן יושמה על גופו של עלי. ממוח העצם שלו בודדו תאי גזע והם הוזרקו קרוב לאזור שבו נפגע, בעמוד השדרה.

תאי הגזע הפיקו גורמים תזונתיים אשר אפשרו גדילה של כלי דם ותאי עצב. חלק מהם הפכו למרכיבים בלתי נפרדים של אותו אזור בגוף ואחרים השתלבו עם תאי העצב הגדלים.

חודשיים לאחר הטיפול, עלי זכה מחדש ב- 50% מהתחושה מתחת למותניו. הוא יכול לשלוט על שלפוחית השתן שלו והכי חשוב - הוא יכול ללכת.

הרופאים בבית החולים ליפליין אומרים כי הטיפול יכול לעזור לחולים הסובלים משיתוק בחלק התחתון של הגוף, אך עובד טוב יותר אצל חולים צעירים עם פציעות שהתרחשו לאחרונה.

צוות בית החולים בודק כעת את אפשרות השימוש בשיטה זו לטיפול בבעיות לב, אי ספיקת כבד, סוכרת, טרשת נפוצה ומחלת הפרקינסון.

מבין המקורות השונים לתאי גזע, בבית החולים נעשה שימוש בתאי גזע אוטולוגיים- עצמיים, שכן בהשתלה זו אין סיכון של דחיית השתל וכן לא קיימות בעיות אתיות.

הרופאים ממליצים על שימור תאי גזע אשר מהווה סוג של ביטוח ביולוגי לכל המשפחה, כאשר תאי הגזע יוכלו לעזור לטיפול באחיו של האדם ממנו נלקחו התאים, להוריו ואף לסביו וסבתותיו.

שימור תאי גזע מדם טבורי מקנה התאמה מושלמת לילד ממנו נאסף הדם ואילו ליתר בני המשפחה ההתאמה יכולה לרדת ל-25%.


שותפים עסקים   מקבוצת טבורית
clal-briut tarya cord blood   logotaburitlogo-taburiton