concept-pic-science
פריצת דרך מדעית חשובה, שפותחה באוניברסיטה של גרנדה בספרד, תאפשר שימוש מיידי בעור מלאכותי עבור חולים שנפגעו מכוויות קשות, מאחר והעור יוכל להיות מאוחסן בבנק רקמות ולעבור לשימוש ברגע שייווצר צורך.

מדענים מספרד הצליחו לגדל רקמת עור מלאכותית מתאי גזע שהופקו ממנת דם טבורי. המדענים, מקבוצת המחקר להנדסת רקמות באוניברסיטת גרנדה הדגימו את היכולת של תאים מסוג Wharton jelly mesenschymal stem cells, להפוך לרקמת ריריות הפה ולתאי אפיתל.

כדי לגדל את העור המלאכותי החוקרים השתמשו, בנוסף לתאי האפיתל, גם בחומר ביולוגי שעשוי מפיברין ואגארוז, שכבר פותח ע"י צוות המחקר של אוניברסיטת גרנדה. מחקרים קודמים שנעשו ע"י אותו צוות מחקר וקיבלו הכרה בקונגרס העולמי להנדסת רקמות שנערך בסיאול, דרום קוריאה,   הצביעו על האפשרות שתאי גזע מסוג Wharton  יוכלו להפוך לתאי אפיתל. המחקר הנוכחי מספק אישור של המחקרים המוקדמים וכן יישום בשני סוגים שונים של תאים – תאי הריריות ותאי האפיתל.

אחת הבעיות הגדולות של נפגעי כוויות קשות היא שכדי להשתמש בטכניקות הקיימות לייצור עור באופן מלאכותי, נדרשים מספר שבועות. הסיבה לכך היא שיש לגדל את העור מרקמה שנלקחת מחלקים בריאים בגופו של החולה.
"יצירת הסוג החדש הזה של עור בעזרת תאי גזע, שניתן לשמור אותם בבנקי רקמות, משמעותה שניתן לעשות בהם שימוש מיידי, כאשר נגרמות פציעות, ושיהיה אפשרי לספק טיפול בעזרת העור המלאכותי מספר שבועות לפני הזמן המקובל היום", אומר ד"ר אנטוניו קמפוס, פרופסור להיסטולוגיה באוניברסיטה של גרנדה ואחד ממחברי המחקר.

המחקר המלא פורסם בכתב העת Stem Cells Translational Medicine.

לידיעה המלאה:

Artificial skin created using stem cells from the umbilical cord »


שותפים עסקים   מקבוצת טבורית
clal-briut tarya cord blood   logotaburitlogo-taburiton