תאי גזע עצמיים עשויים לסייע בריפוי מחלות לב
מחקר אמריקאי מגלה ראיות לכך שתאי גזע שנלקחו מחולה הסובל מתעוקת חזה חריפה והוזרקו לליבו עשויים להקל על תסמיני המחלה.
הנתונים נלקחו מניסוי קליני בן 6 חודשים שהובל ע"י ד"ר דאגלס לוסרדו, מביה"ס לרפואה באוניברסיטת נורת'ווסטרן שבשיקגו, ומנהל התוכנית לרפואה רגנרטיבית בתחום מחלות הלב בביה"ח ממוריאל בנורת'ווסטרן.
המחקר נעשה על 167 חולים שסבלו מתעוקת חזה חריפה, היו תחת טיפול תרופתי מקסימאלי ולא היו מועמדים מתאימים לטיפולים מקובלים להגברת זרימת הדם ללב (כמו ניתוח מעקפים, צנתור וכדו').
החולים קיבלו טיפול בתרופה שעוררה את הפרשת תאי הגזע ממוח העצם. תאי הגזע נאספו ממחזור הדם של החולה. לכמחצית מהחולים, שנבחרו אקראית, הוזרקו תאי הגזע ל- 10 מקומות שונים בשריר הלב. שאר החולים קיבלו זריקה עם מים פיזיולוגים.
6 חודשים לאחר מכן, החולים שקיבלו את תאי הגזע הצליחו ללכת זמן רב יותר על מכשיר הליכה. בנוסף, עבר זמן רב יותר עד שהחולים שקיבלו את הטיפול הרגישו כאבים במהלך ההליכה והכאב חלף במהירות רבה יותר לאחר מנוחה.
"תוצאות המחקר מספקות את ההוכחות הראשונות לכך שתאי גזע של החולה עצמו עשויים להיות חלק מהטיפול במחלת הלב ממנה סובל החולה", אומר לוסרדו. "המחקר מספק תקווה לחולים הסובלים מתעוקת חזה שלא ניתן לטפל בה נכון להיום, תקווה לחיים פעילים יותר, עם פחות כאבים".
לוסרדו מסייג את דבריו ומציין כי למרות שהממצאים מבטיחים, הם עדיין אינם סופיים ומצריכים ביסוס במסגרת מחקר רחב היקף.
ביה"ח ממוריאל בנורת'ווסטרן היה האתר המרכזי בו התבצע הניסוי, על למעלה מ- 167 חולים בוגרים. הממצאים הוצגו בכנס המדעי ה- 58 של American College of Cardiolog.
הכתבה תורגמה מאתר www.forbes.com.
שותפים עסקים | מקבוצת טבורית | |