concept-pic-science

חוקרים מאוניברסיטת קליפורניה, סן דיאגו בארה"ב, מדווחים כי עכברים שהיו משותקים הצליחו ללכת 6 חודשים לאחר שקיבלו השתלה של תאי גזע מבני אדם. העכברים היו משותקים כתוצאה מאי זרימת דם לחוט השדרה.

סוג זה של שיתוק (פרפלגיה - הפוגע בפלג הגוף התחתון) הינו סיבוך חמור אשר מתרחש ב-20 עד 40% מהחולים אשר עוברים הליך ניתוחי הנקרא- Aortic cross-clamping. כאשר המנתח עובד על אבי העורקים (אאורטה), לצורך תיקון מפרצת קטלנית, זרימת הדם מהלב חייבת להיחסם באופן זמני ע"י מלחציים.

אם זרימת הדם נחסמת ליותר מ- 30 דקות, תאי עצב מסוימים של חוט השדרה הנקראים "נוירונים ספינלים מעכבים" יכולים למות. הליך זה יכול להוביל למצב בלתי הפיך של עוויתיות, נוקשות או איבוד שליטה בשרירים, בגפיים התחתונות- למרות שחוט השדרה לא ניזוק.

"במחקר שלנו הראנו שכאשר הנזק נגרם כתוצאה מאי אספקת דם לתאי העצב הספינלים (של חוט השדרה), ע"י השתלה של תאי גזע עצביים מבני אדם ישירות לחוט השדרה, אנו יכולים להשיג התאוששות הדרגתית של התפקוד המוטורי",  אומר דר' מרטין מרסלה, פרופסור מרדים באוניברסיטת סן דיאגו.

"יתכן כי טיפול זה יוכח בעתיד כיעיל לחולים הסובלים מאותו סוג של שיתוק שנגרם כתוצאה מאי אספקת דם".

דר' מרסלה בודק כרגע את הבטיחות והיעילות של הטיפול בתאי גזע הומניים במודלים של בעלי חיים שונים ומקווה להתקדם לניסויים קליניים בבני אדם בשנה הבאה.

מחקר זה שונה ממחקרים קודמים. "השתלות קודמות של תאי גזע הומניים לחוט השדרה התמקדו בתיקון התאים יוצרי המיאלין", מספר קארל ג'ו, שותף למחקר אשר עובד בחברה אשר מספקת את תאי הגזע ששימשו למחקר.

"במחקר זה הצלחנו לבנות מחדש את המערכת העצבית, דבר שלא נעשה בעבר".

תוצאות המחקר יפורסמו בכתב העת המדעי נוירוסייאנס אשר יצא בסוף חודש יוני.


שותפים עסקים   מקבוצת טבורית
clal-briut tarya cord blood   logotaburitlogo-taburiton