concept-pic-science

טיפול המבוסס על תאי גזע יוכל לעצור איבוד ראיה אצל אנשים הסובלים ממחלות שונות של הרשתית

מדענים מאוניברסיטת וושינגטון בסיאטל עשו את הצעד הראשון והעיקרי בשימוש בתאי גזע להחלפת תאי רשתית שנפגעו במחלות ניווניות של העין.
לפי ממצאי החוקרים (שפורסמו ב- Proceedings of the National Academy of Sciences) ניתן לייצר תאי רשתית מתאי גזע. החוקרים עובדים כעת על השתלת התאים לבע"ח עיוורים בכדי לבדוק אם אכן ניתן לשחזר את הראייה.

"עבודה זו הינה הצעד הראשון לקראת שיקום הרשתית" אומר סטפן רוז, חוקר ראשי בעמותה הנלחמת בעיוורון.

הרשתית היא שכבה של תאים המרפדת את החלק האחורי של העין אשר מכילה תאי עצב מיוחדים המכונים פוטורצפטורים -ההופכים אור לאותות חשמליים וכן תאי עצב נוספים אשר שולחים את המסרים למוח. במחלות שונות של הרשתית (ניוון מקולרי הקשור בגיל ורטיניטיס פיגמנטוזה) הפוטורצפטורים מתנוונים עם הזמן ומובילים לאיבוד הראייה.

"אלו הן המחלות אשר נוכל לטפל בהם בעזרת תאי גזע" אומר תומס רה, פרופסור מאוניברסיטת וושינגטון אשר הוביל את המחקר. "אם נוכל להחליף את הפוטורצפטורים, אנו חושבים שנוכל לשחזר את הראייה".

מדענים ניסו במשך שנים רבות להשתיל תאי עין. למרות שהיו מספר הצלחות במודלים בבע"ח, כמעט ולא היתה התקדמות בבני אדם, בעיקר בשל מחסור בתאים. 
שימוש בתאי רשתית שמקורם בתאי גזע מספק מקור גדול ואמין של תאים הפותרים את הבעיה.

"מציאת מקור שופע של תאים שניתן להוציא ביעילות מתוך בקבוק ולהזליף לתוך עין של מישהו, היא אכן הדרך הנכונה", אומר ריימונד לונד, מומחה לתאי רשתית מאוניברסיטת פורטלנד.


שותפים עסקים   מקבוצת טבורית
clal-briut tarya cord blood   logotaburitlogo-taburiton