concept-pic-science

שימור דם טבורי הוכיח את עצמו במאות מקרים בעולם ואינו תיאורטי שימור הדם הטבורי חיוני הן בשל השימוש הקיים והן בשל הפוטנציאל העצום והשימושים העתידיים.


ראיון עם הפרופ' יוסי לסינג

"התשתית המדעית המתקדמת בישראל, יחד עם הרקע והניסיון הביטוחי העשיר שנצבר כאן, מאפשרים לכל רופא שעוסק במיילדות ובגינקולוגיה להמליץ בלב שלם להורים על שימור דם טבורי", כך אומר פרופ' יוסי לסינג, מנהל אגף נשים ויולדות בביה"ח "ליס" וחבר הועדה המדעית של טבורית.

פרופ' יוסי לסינג, מבכירי הרופאים בתחום המיילדות והגינקולוגיה הכירורגית בישראל, אומר כי על הרופאים, לרבות רופאי משפחה, להסביר להורים את חשיבות שימור הדם הטבורי ומעל הכל להדגיש שלא מדובר ברפואה תיאורטית אלא במדע ישומי. מאות רבות של מקרי השתלה מוצלחים בעולם הרחב מוכיחים זאת. בנוסף, קיים גם פוטנציאל עצום של טיפולים רפואיים בהם ניתן יהיה לעשות שימוש עתידי בדם שנאגר מחבל הטבור לאחר הלידה. "המדע דוהר קדימה", מדגיש פרופ' לסינג, "והשימושים העתידיים בדם הטבורי יהיו רבים מאד, החל מיצירת תאים שיפרישו אינסולין לטיפול בחולי סוכרת ועד השתלת תאי שריר לב או עצב במקום תאים פגומים."

לדברי פרופ' לסינג, כל רופא שמגיעה אליו אישה למעקב הריון או תוכנית הריון, רצוי שיזכיר בפניה את האפשרות לשימור דם טבורי כחלק ממכלול הידע שהוא מספק לה. מומלץ לא רק לפרט ליולדת אלא גם לבני המשפחה האחרים. "בלי ספק ששימור דם טבורי הוא מתנה נפלאה לרך הנולד ולכן גם בני המשפחה האחרים צריכים לדעת על קיומה", מדגיש לסינג. באופן דומה גם מי שעוסק בסריקת מערכות, מוקדמת או מאוחרת, רצוי שיזכיר אף הוא את האפשרות לשימור דם טבורי.
שותפים עסקים   מקבוצת טבורית
clal-briut tarya cord blood   logotaburitlogo-taburiton