concept-pic-science
ניסוי מאושר FDA ראשון מסוגו יבחן את מידת ההשפעה של השתלת דם טבורי עצמית על יכולת שפתית וההתנהגותית של ילדים הסובלים מאוטיזם. במחקר יקחו חלק שלושים ילדים בגילאי 2-7 שאובחנו כאוטיסטים.
בגיל 4, ריידר רוג'רס מסוגל לאכול, לדבר וללכת - כל הדברים שבני משפחתו לא היו בטוחים שאי פעם יוכל לעשות לאחר שאובחן כחולה בשיתוק מוחין בהיותו תינוק.

"הוא נולד ללא תפקוד בגזע המוח, ללא יכולת מציצה, בליעה ונשימה", סיפרה אימו של ריידר, אליסה.

כאשר ריידר היה בן 15 חודשים, הוא החל לקבל טיפול באמצעות עירויים של תאי גזע מהדם הטבורי שלו, שנשמרו עם לידתו בבנק דם טבורי. ריידר עשה התקדמות משמעותית לאחר שלושה עירויים ויכול אף להאכיל את עצמו. "אלו אבני דרך משמעותיות ביותר, שבני אדם לא חושבים עליהם, אולם היכולת המעשית לאחוז מזלג ולאכול כריך הינה, בעולם שלנו, ציון דרך בלתי צפוי וזה מדהים", הסבירה אליסה רוג'רס.

"בדומה לאוטיזם, שיתוק מוחין או פגיעות מוחיות מסוג זה נגרמות ממגוון סיבות וגורמים", אמר ד"ר מייקל שז, המנהל הרפואי של נוירולוגית ילדים במכון Sutter Neuroscience.

רופאים במכון Sutter Neuroscience מתחילים עכשיו מחקר להערכת טיפול בתאי גזע מדם טבורי לעזרה בשיפור השפה וההתנהגות בחולי אוטיזם. מדובר במחקר קליני ראשון מאושר ע"י ה- FDA העושה שימוש בתאי הגזע מהדם הטבורי של היילוד עצמו לטיפול בחולי אוטיזם.

רופאים יחדירו תאי גזע מדם טבורי לזרם הדם של 30 ילדים שאובחנו כסובלים מאוטיזם.

"אנו מרגישים שהטיפול יציע תשובה בטוחה ויעילה לשאלה, האם דם טבורי מהווה דרך יעילה להכנסת טיפול בתאי גזע עבור ילדים הסובלים מאוטיזם", אמר ד"ר שז.

אוטיזם פוגע באחד מתוך 88 ילדים ואחד מ- 54 בנים. לפי הרופאים במכון Sutter, דם טבורי של היילוד מכיל אוכלוסיה ייחודית של תאי גזע, אשר משמשת במשך יותר מ- 20 שנה לטיפול רפואי. "עד עתה הייתה לנו התחושה שתאי גזע הם במובן מסוים מדע בדיוני, עם כל התקווה האדירה, ואני חושב שהמציאות היא שמדובר בצעד ראשון ומאוד פשוט להחדרתם לשימוש של תאי גזע שמאוד זמינים לחולים, באופן שאינו מעורר מחלוקת", הסביר ד"ר שז.

במשך 13 החודשים של תקופת המחקר, המשתתפים יקבלו שני עירויים: אחד מתאי הגזע של הדם הטבורי שלהם והשני פלסבו.

ד"ר שז אומר שמדובר בצעד הראשון לקראת מחקרים עתידיים.
"זה דומה למשימה של הירח שהייתה הצעד הענק. זהו צעד קטן שאנו מקווים כי יוביל לצעדים ענקיים", דר"ר שז מסביר.

החוקרים שמבצעים את המחקר מחפשים אחר ילדים בין הגילאים 2 ל-7 אשר הדם הטבורי שלהם נשמר במאגר של Cord Blood Registry.

 

לכתבה המלאה: Stem cells from umbilical cord could help treat autism


שותפים עסקים   מקבוצת טבורית
clal-briut tarya cord blood   logotaburitlogo-taburiton