concept-pic-science

לראשונה: פעוט בן שנתיים וחצי שסבל מדום לב ונזק מוחי, אשר הביאו אותו למצב של "צמח", טופל בהצלחה וחזר להכרה באמצעות דם טבורי עצמי.

רופאים מבוכום שבגרמניה הצליחו לטפל בהצלחה בשיתוק מוחין באמצעות דם טבורי עצמי. בעקבות דום לב עם נזק מוחי חמור, פעוט בן שנתיים וחצי היה במצב של "צמח", עם סיכויים מינימאליים לשרוד. חודשיים בלבד לאחר שעבר טיפול בדם טבורי העשיר בתאי גזע, הסימפטומים השתפרו באופן משמעותי ותוך מספר חודשים הילד למד לדבר משפטים פשוטים וללכת.

"הממצאים שלנו, יחד עם אלו של מחקר בקוריאה, מפיגים את הספקות שהיו לאורך שנים אודות היעילות של הטיפול החדש", אומר ד"ר ארני ג'נסן מהקמפוס לגניקולוגיה קלינית. יחד עם עמית המחקר שלו, ד"ר אקארד המלמן מהמחלקה לילדים בבית החולים הקתולי בבוכום, הוא דיווח בכתב העת Case Reports in Transplantation.

ההורים חיפשו בספרות אפשרויות טיפוליות
לקראת סוף נובמבר 2008, סבל הילד מדום לב עם נזק מוחי חמור וכתוצאה מכך נכנס למצב של "צמח", כשגופו משותק. עד היום, לא היה טיפול לגורם של התופעה, המוכרת כשיתוק מוחין בילדים. "בייאושם, ההורים חיפשו בספרות המקצועית אחר טיפולים חלופיים", מסביר ד"ר ארני ג'נסן. "הם פנו אלינו ושאלו אודות האפשרויות לשימוש בדם טבורי של בנם, שהוקפא עם לידתו".

"פרוגנוזה מאיימת, אם לא חסרת תקווה"
תשעה שבועות לאחר הנזק המוחי, ב- 27 לינואר 2009, הרופאים החדירו את הדם הטבורי לגופו של הפעוט דרך הוריד. הם עקבו אחרי התקדמות ההתאוששות לאחר  2, 5, 12, 24, 30, ו- 40 חודשים לאחר הטיפול. בדרך כלל סיכויי ההישרדות לאחר נזק מוחי כה חמור ולאחר יותר מ- 25 דקות של החייאה הם 6%. חודשים לאחר הנזק המוחי החמור, הילדים השורדים מציגים בדר"כ סימנים מינימאליים של ערנות. "הפרוגנוזה עבור החולה הקטן הייתה מאיימת, אם לא חסרת תקווה", אמרו הרופאים במרכז הרפואי בבוכום.

התאוששות מהירה לאחר טיפול בדם טבורי
אולם, לאחר הטיפול בדם טבורי, החולה החלים באופן מהיר יחסית.
בתוך חודשיים, הספסטיות (עוויתיות) ירדה באופן משמעותי. הילד הצליח לראות, לשבת, לחייך, ולדבר שוב מספר מילים. ארבעים חודשים לאחר הטיפול הילד הצליח לאכול באופן עצמאי, ללכת עם עזרה, וליצור משפטים בני 4 מילים. "בהתבסס על תוצאות אלו, כמובן שאין אנו מסוגלים לומר בוודאות מה הגורם להתאוששות", אומר ד"ר ארני ג'נסן. "אולם, קשה מאוד להסביר את התוצאות הבלתי רגילות הללו רק באמצעות טיפול סימפטומטי בזמן שיקום פעיל".

במחקרים בבעלי חיים תאי הגזע נדדו לרקמת המוח הפגועה
במחקרים בבעלי חיים, חקרו המדענים את הפוטנציאל הטיפולי של דם טבורי במשך זמן רב. במחקר קודם בחולדות, החוקרים במרכז הרפואי בבוכום גילו כי תאי גזע מדם טבורי נודדים ומגיעים לאזור הפגוע במוח בכמויות גדולות תוך 24 שעות מהעירוי.
במרץ 2013 במחקר מבוקר של 100 ילדים, רופאים מקוריאה דיווחו לראשונה כי הם הצליחו לטפל בשיתוק מוחין באמצעות תרומת דם טבורי.

 

לכתבה המלאה:
First Successful Treatment of Pediatric Cerebral Palsy With Autologous Cord Blood: Awoken from a Persistent Vegetative State


שותפים עסקים   מקבוצת טבורית
clal-briut tarya cord blood   logotaburitlogo-taburiton