concept-pic-science

ילד בן 4 הסובל מתלסמיה, מחלת דם תורשתית, מחלים לאחר שעבר השתלה של דם טבורי מאחותו. הצלחת ההשתלה מעוררת תקוות לגילוי דרכי טיפול העושות שימוש בהשתלת תאי גזע.

טאיה האריס בת ה- 4 נזקקה לתרומת מוח עצם בכדי להלחם במחלת הלויקמיה.
תרומה מתאימה לא נמצאה, עד לידתו של אחיה אשר הדם הטבורי שלו העניק לה את מתנת החיים.
"מכיוון שלא מצאנו מנה מתאימה במאגרים, החלטתי להיכנס להריון ולקוות שאוכל ליצור בעצמי התאמה", אמרה אמה, ג'ו אן דילאבאו. "מסתבר שהייתה התאמה מושלמת".

מיד לאחר לידתו של אחיה, איידן, הדם הטבורי שלו אשר עשיר בתאי גזע הועבר בעירוי לטאיה, בהשתלת תאי הגזע מדם טבורי בין אחים הראשונה שנערכה בהוואי.
טאיה, היום ילדה בריאה ושמחה בת 7, אוהבת לרוץ ולשחק עם אחותה הגדולה ואחיה הקטן, כיום בן שנתיים, שתרומת הדם הטבורי שקבלה ממנו הצילה את חייה.
טאיה לומדת בכתה ב' בבית הספר היסודי מקקילו ומצליחה בלימודים. אמה מספרת כי נאמר לה שילדים שעברו טיפולי כימותרפיה נוטים יותר לפתח לקויות למידה.
"היא מתקדמת בצורה נהדרת", אמרה דר' קלי וודרוף, המטולוגית - אונקולוגית ילדים. "עדיין אין עדויות לכך שהסרטן חזר".
"אני צופה לה חיים ארוכים, בריאים וללא המחלה", אמרה דר' וודרוף, אשר ביצעה את ההשתלה.
"עם הולדתו של אחיה התינוק הרגשנו שחיים חדשים נולדים וחיים חדשים ניתנים לטאיה", היא נזכרת.

הרופאים אבחנו לראשונה את מחלת הלויקמיה כאשר טאיה היתה בת 3 חודשים. ואז, ממש לפני יום הולדתה השני נמצא שהיא סובלת מלימפומה מסוג non-Hodgkins ובבטנה גידול "גדול כמו תינוק" אשר מתח את הרחם שלה, ספרה אמה. בגיל 3 וחצי הדרדר מצבה.
טאיה עברה במשך שנים טיפולים של כימותרפיה והקרנות. הקהילה נרתמה למאמץ למציאת תרומת מוח עצם ואנשים רבים בצעו בדיקת דם, סיפרה דילאבאו.
אחותה הגדולה של טאיה, סיירה, היום בת 9, נבדקה אף היא אולם לא נמצאה כתורמת מתאימה, ע"כ דילאבאו החליטה להיכנס להריון.
למרות שבגופה נותרו צלקות, אישיותה הקורנת לא נפגעה. טאיה מצחקקת בעודה מציגה את הצלקת מהניתוח החוצה את בטנה שאורכה כ- 20 ס"מ.

"אני עדיין זוכרת את הימים בהם לא יכולתי לצחצח את שיניי", אמרה טאיה כאשר היא נזכרת בפצעי ההרפס המגלידים בפיה שגרמו לשפתיה להידבק זו לזו. בזמן ההשתלה לא הייתה לה מערכת חיסונית, אמה הסבירה.
טאיה קבלה מנה גבוהה של כימותרפיה אשר פגעה במוח העצם שלה ובתאי הגזע. כאשר קבלה את עירויי הדם הטבורי, תאי הגזע נעו כמו חיצים מונחים למוח העצם ונותרו שם ליצירת תאי דם חדשים ושם הם יישארו במשך חייה וימשיכו להתרבות וליצור תאי דם חדשים.
דילאבאו מקווה כי סיפורה המשפחתי יעודד נשים אחרות לשמור את הדם הטבורי. "כל מנת דם שלא נשמרה מהווה חיים שהיו יכולים להינצל ".


שותפים עסקים   מקבוצת טבורית
clal-briut tarya cord blood   logotaburitlogo-taburiton