טיפול בשיתוק מוחין באמצעות תאי גזע מדם טבורי - באיראן
"בשלב הראשון יוענק טיפול ל- 130 ילדים עם שיתוק מוחין בין הגילאים 5-13", סוכנות הידיעות IRNA ציטטה אותו בכנס בנושא "תאי גזע והפוטנציאל שלהם ביישומים קליניים" שנערך באוניברסיטת קאשן למדעי הרפואה לאחרונה.
בספטמבר 2016 הטיפול נוסה בקבוצה קטנה של ילדים עם שיתוק מוחין במספר בתי חולים, והתוצאות היו מספקות, הוא אמר.
שאלות רבות עדיין צריכות להיענות לפני שטיפול בתאי גזע יהפוך להצלחה בשדה הרפואי כגון: איזה ממגוון הסוגים של תאי הגזע יהיה הטוב ביותר לשימוש, איזו הדרך הטובה ביותר לשימוש בתאים הללו וכיצד הם ישפיעו על הגוף, מתי יש צורך לתת את הטיפול כדי להשיג את התוצאות הטובות ביותר, והאם יש להזריק את התאים ישירות לאיזור הפגוע במוח או לזרם הדם.
"עד עכשיו הוקמו 27 בנקי דם טבורי ברחבי המדינה. כ- 75,000 דגימות נשמרו בבנקים פרטיים וכ- 5,000 בבנקים ציבוריים", סיפר ד"ר זראבי.
בקירוב ל- 4 מתוך 1,000 ילדים באיראן יש שיתוק מוחין, בעוד שבארצות מפותחות היחס הוא 2 עד 2.5 ל- 1,000 לידות חיות.
שיתוק מוחין היא קבוצה של הפרעות תנועה קבועות המופיעות בילדות המוקדמת. הסימנים והסימפטומים משתנים בין החולים. הסימפטומים כוללים בדרך כלל קואורדינציה לקויה, נוקשות שרירים, חולשת שרירים ורעידות. יתכנו בעיות בתחושה, בשמיעה ובראייה, בבליעה ובדיבור. תינוקות עם שיתוק מוחין לא מתהפכים, מתיישבים או הולכים בזמן הצפוי לילדים אחרים בני גילם. קושי ביכולות קוגניטיביות והתקפים מתרחשים בכשליש מהסובלים משיתוק מוחין.
שיתוק מוחין נגרם כתוצאה מהתפתחות לקויה או נזק לחלקים במוח השולטים בתנועה, שיווי משקל וביציבה. לרוב הפגיעות מתרחשות בזמן ההיריון, אולם הן עשויות לקרות גם בזמן הלידה או סמוך לאחריה. בעוד שהגורם אינו ידוע, גורמי סיכון כגון לידה מוקדמת, הריונות מרובי עוברים, זיהומים מסוימים בזמן ההיריון כגון אדמת, חשיפה לכספית בזמן ההיריון, קשיים בלידה, פגיעות ראש בשנים הראשונות לחיים והפרעות גנטיות תורשתיות, הינם חלק מהגורמים.
לכתבה המלאה Treating Cerebral Palcy With Stem Cells הקליקו כאן
שותפים עסקים | מקבוצת טבורית | |