concept-pic-science

ילדה בת 4 מניו-זילנד שסבלה מפגיעה מוחית טופלה בהצלחה באמצעות תאי גזע מדם טבורי שנאסף בלידתה

מאיה פרידלנדר בת ה- 4 טופלה באמצעות הדם הטבורי שלה באוניברסיטת דיוק שבצפון קרוליינה, ארה"ב באוגוסט 2008 והוריה מספרים כי התוצאות, ב- 12 השבועות שחלפו מאז, יוצאות מן הכלל.
אביה של מאיה, דניאל פרידלנדר, סיפר כי טרם הטיפול מאיה סבלה מקשיים בהליכה, בלעיסה ובתקשורת - למרות טיפול יומי בן 6 שעות שקיבלה ב- 3 השנים האחרונות.
"המחסור בחמצן הותיר אותה מעוכבת התפתחותית, מה שאומר שהתפתחותה הייתה איטית ולא עקבית, ומאיה הייתה מתוסכלת כמונו. עמדנו בפני חיים שלמים של טיפולים ללא סיכוי לשיפור".
"מכיוון ששמרנו את הדם הטבורי שלה עם לידתה בבנק פרטי, נמצאנו מתאימים לתוכנית הטיפולים באוניברסיטת דיוק שבראשה עומדת דר' ג'ואן קורטצברג, אונקולוגית ילדים מובילה. רק ילדים שהדם הטבורי שלהם נשמר עם לידתם יכולים לקבל את הטיפול ", אמר דניאל.

מאז שנת 2003, דר' קורטצברג העניקה את הטיפול ל- 50 ילדים אשר קיבלו את הדם הטבורי שלהם במקרים של שיתוק מוחין ופגיעות מוח. הילד הראשון שקיבל את הטיפול לפני 5 שנים, אמריקאי בשם ריאן שניידר, כיום בריא לחלוטין. כל יתר הילדים שטופלו באמצעות תאי גזע שהופקו מדמם הטבורי לריפוי פגיעות מוחיות שונות דיווחו על שיפור ניכר.

דניאל סיפר כי הטיפול, שארך כשעתיים, "פתח את הדלת" שחסמה את התפתחות האישיות של מאיה ואת התפתחותה הפיזית.
"כעבור מספר ימים בודדים מקבלת הטיפול עיניה של מאיה נראו יותר ערניות והיא איבדה את המבט החולמני והלא מרוכז שהיה שרוי על פניה. זרועותיה ורגליה החלו להתיישר וחל שיפור בקואורדינציה שלה".

מאז שמאיה חזרה הביתה היא ממשיכה להתקדם ומבקרת בגן חובה 5 ימים בשבוע.
"קשה לנו להאמין בשינוי שחל בה. מאיה כעת מדברת, מחבקת אותנו, משחקת ומעוללת תעלולים יחד עם אחותה, ואין מאושרים יותר מאתנו. מאיה זכתה הזדמנות נוספת בחיים וכעת יכולים להיות לנו חיי המשפחה שתמיד חלמנו עליהם".
"בעוד שלא ניתן לדעת בדיוק כיצד עובד המדע - יש החושבים שלתאי גזע בדם טבורי יש מפת דרכים לרקמות פגועות וכאשר הם מגיעים לשם הם בונים אותם מחדש. כל שאנו יודעים הוא שזה עבד אצל מאיה".
"אנו אסירי תודה על השינוי הדרמטי שהטיפול חולל לחיינו ורוצים לוודא שיתר המשפחות מודעות לכך שהן יכולות להציל את הדם הטבורי של התינוקות שלהם בזמן הלידה".
"לעולם לא ניתן לדעת מה יכול לקרות בלידה, אולם לאחר ששמרת את הדם הטבורי של תינוקך, יש לך אפשרויות - כמו זו שהייתה לנו עם מאיה. היינו רוצים שהטיפול יהיה אפשרי גם בניו זילנד", הוא הוסיף.

לכתבה המלאה arrowpink_bullet_over
שותפים עסקים   מקבוצת טבורית
clal-briut tarya cord blood   logotaburitlogo-taburiton