concept-pic-science
בי"ח לילדים בארה"ב מתחיל את המחקר הראשון באישור ה- FDA לטיפול באובדן שמיעה באמצעות תאי גזע עצמיים מדם טבורי.


בית החולים לילדים ממוריאל הרמן וחברת CBR - Cord Blood Registry משיקים את המחקר הראשון המאושר ע"י ה- FDA לשימוש בתאי גזע מדם טבורי לטיפול בילדים הסובלים מאובדן שמיעה תחושתי עצבי. המחקר, שיעשה שימוש בתאי גזע של החולה עצמו, שנשמרו בעת לידתו, הינו הראשון מסוגו ובעל פוטנציאל לשיקום השמיעה. המחקר החל בעקבות פרסום מחקרי מעבדה, מהם עלה כי דם טבורי עוזר בשיקום איברים פגועים באוזן הפנימית.

המחקר, שיימשך שנה, ילווה עשרה ילדים, בגילאי 6 שבועות עד 18 חודשים, שסבלו מאובדן שמיעה לאחר הלידה. ילדים שהינם חירשים כתוצאה מבעיה גנטית לא ייכללו במחקר. כדי להבטיח עקביות בעיבוד תאי הגזע מהדם הטבורי, באחסונם, ובשחרור המנות שישמשו לעירוי, חברת CBR היא בנק הדם הטבורי היחיד שיספק חולים למחקר.

"לילדים יש רק 18 חודשים כדי לרכוש כישורי שפה, ואם ילד אינו שומע טוב, הוא לא ירכוש את כישורי השפה הדרושים כדי לדבר באופן נורמלי", אמר ד"ר ג'יימס באומגרטנר, מממן המחקר וחוקר במרכז למדעי הבריאות של בית הספר לרפואה שבאוניברסיטת טקסס, יוסטון.
ההורים יעברו ראיון טלפוני כדי לקבוע האם ילדיהם יוכלו להשתתף במחקר. אלה שיעמדו בקריטריונים, יאושפזו בבית החולים לילדים ממוריאל הרמן כדי לעבור סדרת בדיקות דם, מבחני שמיעה ודיבור וסריקת MRI (הדמיית תהודה מגנטית) שתבדוק את מערכת ההולכה העצבית מהאוזן הפנימית למוח.

החוקר הראשי הוא ד"ר סאמר פקרי - מנתח בבית החולים לילדים ממוריאל הרמן ופרופסור חבר ומנהל התוכנית במחלקה לאף אוזן גרון - ניתוחי ראש וצוואר במרכז הרפואי של אוניברסיטת טקסס. לינדה באומגרטנר, קלינאית תקשורת המטפלת בגישה שמיעתית-מילולית הינה חוקרת שותפה למחקר.

"כיום, אפשרויות הטיפול היחידות לאובדן שמיעה תחושתי-עצבי הינן עזרי שמיעה או שתלים קוכלארים", אמר ד"ר פקרי. "אנו מקווים כי מחקר זה יסלול דרכים לאפשרויות טיפול נוספות לאובדן שמיעה אצל ילדים".

החוקרים יעבדו ויכינו את הדם הטבורי השמור של החולים עבור הטיפול. התאים יינתנו לחולים באמצעות עירוי לווריד. החולים יישארו להשגחה בבית החולים למשך מספר שעות. הם ישובו לבית החולים כדי לחזור על כל הבדיקות ,למעט סריקת ה- MRI, לאחר חודש ולאחר שנה ועל כל סדרת הבדיקות, כולל MRI, לאחר שישה חודשים מקבלת הטיפול.

"מחקר זה מאוד מרגש מכיוון שהוא יכול להציע אפשרות שאיננה ניתוחית עבור מספר ילדים עם אובדן שמיעה משמעותי", אמרה לינדה באומגרטנר. "חשוב יותר, זהו הטיפול הראשון בעל הפוטנציאל לשחזר שמיעה נורמלית".

מאחר ויותר תינוקות שורדים לאחר לידה מוקדמת, רופאים וחוקרים מבחינים במספר עולה של ילדים צעירים מאוד עם אובדן שמיעה משמעותי. כ- 15% מהילדים בארצות הברית סובלים בנוסף מאובדן שמיעה של תדרים נמוכים, או תדרים גבוהים, אשר יכול להשפיע על הדיבור, השפה וההתפתחות החברתית של הילד ולהעלות את הסיכון לפיתוח לקויות למידה, לפי דבריו של ד"ר פקרי.
"אנו חולקים את התשוקה והמחויבות של ד"ר פקרי וד"ר באומגרטנר להבין יותר אודות  היישומים האפשריים של דם טבורי לסייע בתיקון רקמת עצב", אמרה הת'ר בראון, סגנית נשיא של המחלקה המדעית והרפואית בחברת CBR. "מאוד מרגש להיות בחזית של המחקר ולהפגיש ילדים ששמרו את דם חבל הטבור שלהם עם הצוות הזה של הרופאים החלוצים החוקרים טיפול בתאי גזע אוטולוגיים לאובדן שמיעה".


לכתבה המלאה First FDA-Approved Study of Stem Cells to Treat Hearing Loss Begins at Children’s Memorial Hermann Hospital הקליקו כאן
למידע אודות המחקר הקליקו כאן
לכתבה בנושא בעיתון הארץ שהתפרסמה ב- 22.5.2012 הקליקו כאן





שותפים עסקים   מקבוצת טבורית
clal-briut tarya cord blood   logotaburitlogo-taburiton