concept-pic-science
ד"ר אבי טרבס, מומחה בתאי גזע ורפואה רגנרטיבית, סוקר בבלוג דם טבורי שלו את התוצאות הקליניות האחרונות של שימוש בדם טבורי ברפואה רגנרטיבית – מחלות כגון שיתוק מוחין, אוטיזם, סכרת נעורים ועוד. חשוב להדגיש שבתחום זה מבוצעות היום בעיקר השתלות עצמיות מהדם של הילד החולה שנשמר בלידתו.


טיפול בשיתוק מוחין (CP) בדם טבורי עצמי
תוצאות ראשונות של ניסוי קליני שיתוק מוחין (CP) הוא קבוצה של ליקויים בתפקוד מוטורי המתרחשת עקב נזק מוחי ב-1 מתוך 326 לידות. הליקויים נגרמים במהלך ההיריון, הלידה או בשנים הראשונות לחיי הילד ויכולים להתבטא בפגיעה בשרירי הגפיים, בעיות בתחום החושים, התקשורת וגם בתחום הקוגניטיבי. בשנת 2010 התחילה ד"ר ג'ואן קורצברג מאונ' דיוק בארה"ב ניסוי קליני מבוקר דו-זרועי לטיפול בילדים שסובלים מ- CP באמצעות דם טבורי שנשמר בלידתם. בניסוי השתתפו 63 ילדים בגילאי 1-6. תוצאות שנמדדו שנה אחרי עירוי דם טבורי עצמי הראו שיפור כמותי משמעותי של 12% מעל המדדים הבסיסיים. תוצאות מלאות של ניסוי זה יפורסמו בקרוב.
לפוסט בבלוג של ד"ר טרבס הקליקו כאן

דם טבורי לטיפול בנזקים מוחיים
פגיעות מוחיות יכולות לנבוע ממספר סיבות: טראומה, זיהום, סיבות גנטיות ועוד. הן נגרמות לאנשים בגילאים שונים, יכולות לגרום לנכות ולרוב אין להן טיפול יעיל. לתאי גזע מדם טבורי ששמורים בבנקי דם טבורי פרטיים וציבוריים ברחבי העולם יש פוטנציאל טיפולי בפגיעות אלה, בזכות העובדה שתאי גזע מדם טבורי יכולים להתמיין לסוגי תאים שונים, בין היתר תאי עצב. היום מתבצעת בעולם שורה של ניסויים קליניים שמטרתם לבחון פוטנציאל זה, במחלות כגון CP (שיתוק מוחין), אוטם מוחי, אוטיזם ועוד. בניסויים אלה התקבלו תוצאות של בטיחות ובמספר מקרים אף דווח על אפשרות של יעילות בטיפול (טרם פורסמו תוצאות של מחקרים באוטיזם). קבוצה אחרת של מחלות היא ALS, פרקינסון ואלצהיימר. במחלות אלה נעשו ניסויים בחיות מעבדה ודווח על תוצאות חיוביות. למרות הדרך שיש לעשות להשגת תוצאות סופיות, ברור כבר היום שלדם טבורי פוטנציאל רב לטיפול בפגיעות מוחיות.
לפוסט בבלוג של ד"ר טרבס הקליקו כאן

טיפול בסוכרת נעורים באמצעות דם טבורי
סוכרת נעורים היא מחלה חשוכת מרפא המאופיינת בחוסר תפקוד של הלבלב באופן מלא. מדענים מבצעים ניסויים קליניים על מנת להבין מהו הפוטנציאל של הדם הטבורי לטיפול במחלה זו. בחלקם טרם פורסמו תוצאות; בניסוי בו ילדים חולי סוכרת נעורים קיבלו השתלה של דם טבורי עצמי לא נצפה שיפור בתפקוד הלבלב, אך נצפתה הגדלה במספר תאי T  רגולטוריים – כלומר, התקפה אוטואימונית חלשה יותר על תאי הלבלב. הניסויים המתבצעים היום מצביעים על כיוון חדש בשימוש בדם טבורי שעשוי להקטין את הרס הלבלב אצל הסובלים מסכרת נעורים.  
לפוסט בבלוג של ד"ר טרבס הקליקו כאן


שותפים עסקים   מקבוצת טבורית
clal-briut tarya cord blood   logotaburitlogo-taburiton