concept-pic-science
מחקר אוסטרלי: תאי גזע מדם טבורי עשויים למנוע או לעכב התפתחות סוכרת נעורים (סוכרת מסוג 1) בקרב ילדים.


דם טבורי, העשיר בתאים של מערכת החיסון ובתאי גזע, משמש כמקור בעל ערך לטיפול במחלות שונות, כולל לוקמיה. חוקרים מביה"ח לילדים בסידני אוסטרליה יבדקו, במסגרת ניסוי ראשוני בעולם, האם תאים מדם טבורי יכולים למנוע את ההרס של התאים המייצרים אינסולין בלבלב, הרס הנגרם מתגובה של מערכת החיסון.

"אנו מאמינים שתאי T רגולטוריים הנמצאים בדם הטבורי יכולים לעצור את תהליך ההרס בלבלב ולמנוע את התפתחות מחלת הסוכרת אצל הילדים", אומרת פרופ' מריה קרייג מהמכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בביה"ח. "המחקר רק מתחיל לחשוף ולגלות את הפוטנציאל של דם טבורי, הכולל תאים שונים בעלי ערך רפואי, לטיפול במגוון רחב של מחלות".

"סוכרת נעורים (סוכרת מסוג 1) היא מחלה מאתגרת במיוחד, כך שאנחנו נרגשים מאוד מהעיסוק בתהליך הערכת הפוטנציאל של הדם הטבורי, ובמיוחד הבטיחות והשימושיות שהוא מציע, במניעה של מחלת הסוכרת", הוסיפה פרופ' קרייג.

המחקר שייערך במשך 5 שנים יעשה שימוש בדם טבורי עצמי שנאסף בלידתם של הילדים ונשמר בבנק דם טבורי פרטי. עד 600 משתתפים ייבדקו וכ- 20 משתתפים יעברו עירוי חוזר של הדם הטבורי שנשמר בלידתם.

המחקר, הממומן ע"י בנק הדם הטבורי Cell Care Australia, יתמקד בילדים מגיל שנה עד 12 שהדם הטבורי שלהם נשמר ושיש להם קרוב משפחה הסובל מסוכרת נעורים (סוכרת מסוג 1).





שותפים עסקים   מקבוצת טבורית
clal-briut tarya cord blood   logotaburitlogo-taburiton